Menşın atmak nedir?

Menşın atmak şeklinde telaffuz edilen "mention atmak" kavramı, özellikle Twitter ile birlikte inanılmaz kullanılır oldu. Peki nedir bu menşın atmak? Hayatımızın her alanına giren sosyal ağlar, artık konuşmamıza bile etki etti desek yanlış olmaz. Çünkü normal şartlarda adamı kessen "menşın atmak" tabirini kullandıramazken, şimdi herkesin dilinde bu laf. Aslında Twitter'da bir kişinin başka bir üyenin adını zikrederek mesaj göndermesidir. Özel mesaj olarak bilinen DM (Direct Message) ile farklıdır yani bu menşın atmak şeysi :)

Örnek verecek olursam; benim Twitter'daki kullanıcı adım @ohaisimkalmamis. Şimdi arkadaşlarımdan biri, beni vurgulayarak, herkesin görebileceği şekilde mesaj atmak istiyorsa yapması gereken şey şu:

Ya @ohaisimkalmamis nerdesin be kardeşim bak kaç saat oldu hala seni bekliyorum

Yazdık yukarıdakini de ama inşallah 140 karakteri geçmemiştir :P İşte yukarıdaki şeyi yazıp tweetleyen kişi bana menşın atmış oluyor :)

menşın atmakAslında daha önce Twitter Kısaltmaları, Twitter Terimleri başlıklı bir yazı yazmış ve onda değinmiştim bu konuya. Dilerseniz yazıyı okuyarak tüm Twitter kısaltmaları ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Ben artık öyle aman aman Twitter kullanmıyorum. Önceden çok severdim ama artık herkesin bildiği sebeplerden ötürü kullanmıyorum...

Malum; artık ipini kopan taraftarın TT'yi doldurmak için üye olduğu bir yer oldu Twitter. Herkes "en büyük bizim takım" ya da, "Hadise'nin çıplak fotoğraflarına bakan göz olayım"  demek için giriyor siteye. Hal böyle olunca ne okumanın, ne de yazmanın keyfi kalıyor. Yine de siteyi düzenli olarak kullanan yurdum insanına bi' faydam dokunsun diyerekten, "şu menşın atmak nedir" diye soran kişi sayısını azaltmak için yazayım dedim. Doya doya menşın atabilirsiniz artık :P Twitter da sizi bekliyordu; haydin koşun madem :)