En ucuz 3g internet ~ Turkcell mi, Vodafone mu, Avea mı?

En ucuz 3g internet hangi operatörde merak mı ediyorsunuz? O zaman bu yazı işinize yarayabilir :) Bir yıl kadar önce bu konuyla ilgili bir yazı yazmıştım. Farkettim ki ziyaretçiler en ucuz 3g internet hangi operatörde merak ediyor, ben de dedim ki "bu konuya yeniden değineyim güncel fiyatları ele alarak".

En ucuz 3g internetin hangi operatörde olduğunu direkt olarak söyleyip sizi yanıltmak istemiyorum çünkü fiyat herşey demek değil malesef. Aynı zamanda kapsama alanına da dikkat etmelisiniz. Çünkü 5 TL verip 10 GB'lık internet paketi alsanız, internete hiç giremedikten sonra bir önemi yok. Kalkıp da "en ucuz 3g internet bende" diye ortada gezerseniz gülerler size :)

Turkcell Kontratlı 3g internet tarifeleri - En ucuz 3g internet

en ucuz 3g internetTurkcell'in 3g internet fiyatları aslında bana göre en orta yollusu. En ucuz olmasalar da, kalite ile birlikte ele alınınca, bence en çok tercih edilesi 3g hizmetini sunuyorlar. Şimdi birileri diyebilir "ben aldım, her yerde çekmiyor". Tamam doğru... Her yerde çekmiyor ama zaten her yerde çeken 3g interneti kim kaybetmiş ki biz bulalım? Bence en verimli internet hizmetini bu adamlar sunuyor. Her ne kadar Turkcell'den haz etmesem de, internet konusunda diğer operatörlere nazaran daha iyiler bence. Neyse geleyim Turkcell 3g internet fiyatlarına... Aşağıdaki fiyatlar 12 aylık kontrat imzalayanlar için geçerli. Kontratsız 3g internet kullanmak isteyenlerin ödemesi gereken ücret biraz daha fazla.

Standart Internet Paketi ​1,5 GB​​​​​​​​ 19,90 TL*​​

Ekonomik İnternet Paketi 5 GB​​​​​​​​​​​ 29,90 TL*​

Süper İnternet Paketi 10 GB​​​​​​​​​​​​​​​​ 49,90 TL*

Kamu İnternet Paketi 5 GB​​​​​​​​​​ 25 TL​**

Genç İnternet Paketi ​5 GB​​​​​ ​25 TL​**

Destek İnternet Paketi 5 GB​​​​​​ ​25 TL​**

NOT: Yanında * bulunan paketler için 3 TL ödeyerek limit aşımını engelleyebilirsiniz. Yani ay sonunda yüzlerce liralık fatura görme riskini ortadan kaldırabilirsiniz. Yanında ** olan paketler zaten limitinde duruyor. O yüzden paniğe gerek yok :)

Turkcell Kontratsız 3g internet tarifeleri - En ucuz 3g internet

1 GB İnternet Paketi Aylık 29 TL​

4 GB İnternet Paketi​​​​​​​ ​Aylık ​39 TL

8 GB İnternet Paketi ​​​​​ ​Aylık ​69 TL

Bu paketler biraz tuzlu üsttekilere oranla. Çünkü 12 yıllık kontrat yok. İstediğiniz zaman çekip gidebiliyorsunuz Turkcell'e sırtınızı dönüp :) Ama diğer operatörlerin kontratsız paketleri ile kıyaslandığında fiyatlar arasında uçurum yok.

Vodafone Kontratsız 3g internet tarifeleri - En ucuz 3g internet

Aylık 1 GB 29 TL

Aylık 4 GB 39 TL

Aylık 8 GB 69 TL 

Vodafone'un kontratsız 3g internet fiyatları da gördüğünüz gibi Turkcell'inkilerle aynı. Hangisi diğerinden kopya çekmiş bilmiyorum ama birinin kopyacı olduğu kesin :)

Avea Kontratlı 3g internet tarifeleri - En ucuz 3g internet

Aylık 5 GB 25 TL

Aylık 8 GB 39 TL

Avea 3g internet fiyatları da gördüğünüz üzere son derece ucuz. Hatta en ucuz internet fiyatlarının Avea'da olduğunu söylemek mümkün. Ama ne kadar kalitelidir orası muamma :)

Kontratlı 3g paketleri arasında kıyaslama yapacak olursak; Avea 25 TL/ay, Turkcell ise 29,90 TL/ay şeklinde ücretlendirmeye sahip. Kontratsız 3g internet fiyatlarına bakacak olursak Vodafone ile Turkcell'in ücretleri tamamen aynı. Burada da devreye operatörlerin 3g kapsama alanları öne çıkıyor. Açıkçası Avea'nın pek çok yerde çekmediğine şahit oldum. Turkcell 3g interneti muhtemelen 2009, bir ihtimal de 2010 yılından beri kullanıyorum; tam emin değilim :) İlk kullandığımda çekmediği yerler oluyordu. Kaldığım yerde çok az çekiyordu fakat sonradan şikayettir, şudur budur; en sonunda düzeldi hizmet kalitesi. Onun haricinde çok bi' problem yaşamadım. Vodafone'u da bilmiyorum. Bizim kampüste Turkcell'den daha çok çekiyor. Ama onun haricinde yeteri kadar iyi değil sanırım.

Bu bilgiler ışığında en ucuz 3g internet hangisi, hangi operatör tercih edilmeli; siz karar vermelisiniz. Kullanmayı düşünüyorsanız 3g internet hizmetlerinden birini, şimdiden hayırlı olsun diyeyim...