Yandex mail ayarları

Yandex mail ayarları ile ilgili olarak daha önceleri yazdığım iki yazı vardı. Yandex kurumsal mail pop3 ayarları ve Yandex mail pop3 ayarları ile ilgili. Bu yazılarda kurumsal kullanıcılar için hem de normal kullanıcılar için yandex mail ayarları nasıl yapılır, bir güzel anlatmıştım :) Bu yazıda hepsini bir arada toplayarak Outlook tarzı program kullananlar için yandex mail ayarlarını paylaşacağım.

Kurumsal kullanıcılar için yandex mail ayarları

İlk olarak kurumsal kullanıcılar için Yandex mail ayarları nasıl yapılır onun resimlerini paylaşayım. Aşağıdaki resimlerin aynılarını Outlook programında yaparsanız, hesabınızı kişisel bilgisayarınızdan kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

[gallery columns="1" ids="11350,11346,11347,11348"]

@yandex.com.tr uzantılı mailler için yandex mail ayarları

Sırasıyla aşağıdaki adımları izleyin:

Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır >> Internet E-posta

Kullanıcı bilgilerine ne yazacağınızı ben söylemeyeyim artık. O kısımları kendiniz doldurursunuz :)

Sunucu bilgileri:

Hesap Türü: POP3

Gelen Posta Sunucusu: pop.yandex.ru

Giden Posta Sunucusu: smtp.yandex.ru

Oturum Açma Bilgileri:

Kullanıcı Adı: @yandex.com.tr'den önceki kısım

Parola: Şifreniz :)

Diğer Ayarlar:

Genel Sekmesinde;

Yanıt E-postası: [email protected] (bu maili kopyalayıp yapıştırmayın, kendi adresinizi yazın lütfen :))

Gelişmiş Sekmesinde:

Gelen Sunucusu: 995 (SSL Bağlantı)

Giden Sunucusu: 465 (SSL Bağlantı)

Hadi hayırlı olsun. Özet olarak ifade edilmiş şekilde yandex mail ayarları yukarıdaki gibidir. Aslında elimden geldiğince ayrıntılı şekilde anlattım fakat yine de sürüm farklılıklarından kaynaklanan nedenlerden ötürü olur da yandex mail ayarlarının yapılışı esnasında herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, karşılaştığınız problemi yazı altına yorum olarak eklediğiniz takdirde yardımcı olurum. Yandex mail ayarlarının anlatıldığı bu yazıdaki program Outlook 10. Tabii ki Thunderbird'de falan biraz farklılıklar olacaktır ama temel ayarları öğrendiğiniz takdirde, o programda da ayarları yapabilirsiniz rahatlıkla. Yine de dediğim gibi; bi' problem olursa ben buralardayım :)