Yazar olmak istiyorum mu diyorsunuz?

Yazar olmak istiyorum talebi, özellikle internetin yaygınlaşması sonrasında bir hayli arttı. Artık internet sayesinde her şeyin olduğu gibi, yazarlık yapmanın da kolay yolları var. Bu site de yazar olmak isteyenler için güzel bir şans bence. 2009'dan beri yazarlık yaptığım bu siteye daha önce yazar olmak istiyorum diyerek iletişime geçen 8-10 arkadaş olmuştu. Ama o zaman yazarlık sistemi yoktu sitede. Blog biraz daha şahsîydi ve üzerine titriyordum. Fakat zamanla bu düşüncelerim değişti. Herkes site açıp, blog kurup da bu işleri yapmak zorunda değildi sonuçta. Ben de yazmak isteyip, yazar olmak isteyenlere elimden geldiğinde yardım etmem gerektiğini düşündüm. Peki yazar olmak için ne yapmalısınız?

Yazar olmak istiyorum, ne yapmalıyım?

yazar olmak istiyorumAslında "yazar olmak istiyorum" diyenlerin yapmanız gereken şey son derece basit. Siteye üye olmak. Siteye üye olmanın da öyle herhangi bir zorluğu yok, ben oldum mesela zorlanmadan :) Herneyse... Gırgır yapmayalı uzun zaman olmuştu, öyle blogla dertleşmek istedim biraz. Tabi bir de yazar olmak isteyenlere yardımcı olmak... Güzel bir ortam var sitede. En azından benim için öyle.

Mesela bi' Fatih Emre'miz var; php, css, sunucu hizmetleri gibi konularda uzman, bi' Mustafa Abi'miz var; tarih aşığı. Fatih durur durur gelir pek faydalı bi' yazı yazıp çeker gider; artisttir, sık sık uğrar siteye, yazıları okur ama henüz yorum yapma alışkanlığı edinmedi :) Bilmiyormuş gibi davranır birisi blogda yazı yazıyorsa, yapılan yorumların onu teşvik edeceğini. Mustafa Abi de sağolsun ziyaretçilerimize tarihi sevdirmeye kararlı görünüyor. Damarlarımızda dolaşan o coşkuyu harekete geçirecek yazılar yazar sürekli. Ara sıra da farklı ve derin mevzulara alır götürür bizi :) Son olarak bir de Beyza Gemci var. Hiç tanımıyorum kendisini ama güzel yazılar yazıyor. Genelde efkarlandığında kaleme vuruyor sanırım kendisini. Kaleme aldığı yazılardan birinin başlığı olan Senli Hayaller ifadesi, etkilemişti beni mesela...

Kısacası yazar olarak sitede bulunmak, en azından benim hoşuma giden bu ortamda kaleme aldığınız yazıları paylaşmak isterseniz, üye olmanız kâfi. Varsa insanlara sevdirmek istedikleriniz, yazın; kametiniz ölçüsünde sevdirin insanlara işte. Yazar olmak istiyorum düşüncesindeyseniz, aha da size imkan :) Buyrun; işte hendek, işte deve! :)