Facebook ücretli oluyor, hangi özellik kaç para?

Facebook ücretli oluyor haberleri yıllardır hem internet sitelerinde, hem de sosyal medyada en sık kullanılan argümanlardan... İnsanlar sürekli Facebook'un ücretli olacağı haberlerini yaptı durdular. Yıllardır herkes Facebook ücretli oluyor dese de, herhangi bir değişiklik olmadı. Ta ki kısa bir süre öncesine kadar. Facebook tarafından kısa süre önce uygulamaya konulan "ücretli durum güncellemesi" sonrasında artık herkes, yeniliklere açık hale geldi :)

Durum güncellemelerinde facebook ücretli oluyor

Açıkçası Facebook kullanıcısı olmadığım için, sitenin para talep edip etmemesi beni etkilemiyor. Ama haber niteliği taşıyan bir olay olduğu için yazayım dedim. Artık Facebook durum güncellemesinin herkes tarafından görülmesini isteyenler, bunun için belli bir ücret ödemek zorundaymış. Miktarı net olarak bilmiyorum fakat düşük bir meblağ imiş. Normalde durum güncellemeleri, yaygın kanaatin aksine, herkes tarafından görünmüyor. Yani duvarınıza yazdıklarınızı herkese açsanız bile, görmeleri mümkün değil. Çünkü yakın zamanda Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre, kişiler arası etkileşimler paylaşımların görünürlüğünü etkilemeye başladı. Yani öylesine arkadaş olarak ekleyip sonra selamı sabahı kestiğiniz kişilerin güncellemeleri sizin duvarınızda, sizin güncellemeleriniz de o kişilerin duvarında görünmüyor. Muhtemelen bilmiyordunuz ama durum bundan ibaret. Şimdi adamlar önce ölmeyi gösterdi, sonra da "ama isterseniz belli bir ücret ödeyerek güncellemeleri herkese açabilirsiniz" diyerek bayıltmaya razı etmeye çalışıyor kullanıcılarını. Yani kısaca Facebook ücretli oluyor...

Tabi yalnızca bununla sınırlı değil Facebook ücretli oluyor iddialarının kaynağı. Yine az önce okuduğum bir habere göre söyleyebilirim ki, mesaj göndermek de artık para ile olacak. Hemen heyecanlanmayın; ücretsiz mesaj gönderimi de mümkün ama biraz kısıtlamaları var :)

Facebook ücretli oluyor : özel mesaj gönderimi de...

Bir süre önce Facebook, arkadaş listesinde olmayanlara gönderilen ve listede olmayan kişilerden alınan mesajların Diğer klasörüne düşmesi uygulamasını başlatmıştı. Herhangi bir bildirim de gelmiyordu... Hatta değişiklikten çok sonra haberim olmuştu ve Diğer klasörüne baktığımda da bir sürü mesaj görmüştüm zamanında :) İşte şimdi yeni kararlar sonrasında, dileyenler yine cüzi bir ücret ödeyerek arkadaş listesinde olmayan kişilere gönderdiği mesajların da gelen kutusuna gönderilmesini sağlayabilecek. Ayrıca bu sayede, mesajı alan kişiye de bir bildirim gitmiş olacak.

Kısacası facebook ücretli oluyor galiba bu sefer gerçekten de... Kullananlara şimdiden geçmiş olsun diyeceğim ama bizim millet sevmez vermeyi :) Gerekirse hiç mesaj atmaz, hiç durum güncellemez ama o Facebook'a para vermez, tepe tepe de kullanır :)