HP Envy 17 3D : 3 Boyutlu Notebook

HP Envy 17 3D, üç boyut ve kaliteli performans özelliklerini bir arada sunan teknoloji harikası bir dizüstü bilgisayar olarak kullanıcılarla buluştu. 3 boyutlu televizyon trendini aşalı bayağı zaman oldu desem yeridir :) Artık bir çok evde 3 boyutlu televizyon bulunuyorken, 3d bilgisayar furyası da yakındır, geliyor. 3 boyutlu bilgisayar kategorisinde, masaüstü bilgisayarlar uzunca bir süredir zaten vardı. Fakat 3 boyutlu dizüstü bilgisayar şimdiye kadar pek yoktu. 3 boyutlu notebook trendi de kısa bir süre içerisinde başlayacağa benziyor ve HP, bu akıma öncülük edecek gibi görünüyor.

AMD tarafından üretilen 3D gözlük ile birlikte kullanılmak üzere tanıtımı yapılan HP Envy 17 3D adındaki dizüstü bilgisayar, 3D Ultra Bright Wiev özellikli 17.3 inç ekran boyutu ile 3. boyut keyfini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. ATI Mobility ekran kartı ve Intel i7 işlemci, 8 GB'a kadar Ram, 2 TB'a kadar da hafıza seçeneği var.

3 boyutlu dizüstü bilgisayar olarak performans açısından da oldukça doyurucu özellikleri bünyesinde barındıran Envy 17 3D ayrıca HDMI çıkışı, Wi-Fi, Bluetooth, Firewire, ethernet, çoklu kart okuyucu ve Blu-Ray okuyucu gibi donanımlara sahip.

HP Envy 3D, 3 boyutlu dizüstü bilgisayar fiyatları açısından bakıldığında o kadar pahalı değil aslında. En düşük HP Envy 17 3d fiyatı 1599 dolar. Özellikleri arttıkça, fiyat da buna paralel olarak artıyor haliyle :) Ek olarak, 199 dolarlık bir Wireless TV bağlantı kartı sayesinde 3 boyutlu dizüstü bilgisayar ve HD TV arasında bağlantı sağlayarak, dizüstü bilgisayar bünyesinden 1080p görüntü aktarma da mümkün oluyor. Bu kartların piyasaya çıkış tarihi ise HP Envy 3D ile eşzamanlı olacak. Maattessüf, HP Envy 17 3D çıkış tarihi henüz belli değil :)