En Iyi Wordpress SEO Eklentisi Hangisidir?

En iyi wordpress seo eklentisi benim için kesinlikle Yoast's Wordpress SEO adındaki harikulade özellikleri bulunan eklentidir. Wordpress popüler SEO eklentilerini All in One SEO, Platinium SEO Plugin, TGFI.net SEO ve Yoast's SEO olarak sıralayabiliriz. Yoas's SEO'ya kimi yerlerde Wordpress SEO adı ile de rastlayabilirsiniz. Bu şekilde görürseniz, şaşırmayın...

Gelelim bu eklentilerin özelliklerine değinmeye, mümkün olduğunca farklarını ele almaya ve en iyi wordpress seo eklentisi ile sizleri tanıştırmaya... Yukarıda yazan eklentileri kötüden iyiye sıralamak gerekirse

  • TGFI.net SEO
  • Platinium SEO Plugin
  • All in One SEO
  • Wordpress SEO by Yoast

gibi bir liste yapılabilir sanırım. En azından benim için bu şekilde en iyi wordPress seo eklentileri... Yani en iyi wordPress seo eklentisi bana göre kesinlikle WordPress SEO by Yoast adlı eklentidir. Nedenini açıklamadan önce diğer wordpress eklentileriyle ilgili biraz bilgi vereyim.

TGFI.net SEO adlı eklenti, All in One SEO ile benzer özellikler göstermesine karşın, ondan daha düşük fonksiyonlara sahip bir eklentidir. Yararı vardır tabii ama ikisinden birini kullanmayı düşünüyorsanız, tercihiniz All in One SEO olsun.

Platinium SEO Plugin adlı eklenti ile All in One SEO'yu kullanarak yapabileceğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Bunlara ek olarak bir de eğer sitenizdeki kalıcı bağlantılarda değişiklik yaparsanız, Platinium SEO Plugin, otomatik olarak 301 yönlendirme sağlayacağından, yönlendirme için .htaccess değişiklikleri yapmaya veya 301 yönlendirme eklentileri kullanmanız gerek kalmayacak. Fakat bildiğim kadarıyla All in One SEO ile kıyaslandığında daha karmaşık bir ayar paneli bulunuyor. Yani master degree wordPress kullanıcısı değilseniz, All in One SEO adlı eklenti sizin için en iyi seçim olabilir.

Gelelim şimdi de en iyi wordPress seo eklentisi olan Yoast's SEO'ya. Bu eklenti ile sitemap parçalama işleriniz otomatik olarak gerçekleşecek, breadcrumbs eklentileri kullanmanıza da gerek kalmayacak. Çünkü iki özellik de en iyi wordPress seo eklentisine entegre halde bulunuyor.

En Iyi Wordpress SEO Eklentisi Özellikleri

En iyi wordPress seo eklentisinin değineceğim ilk özelliği Web Yöneticisi Araçları'na otomatik olarak sitenizi tanıtmasıdır. Google Webmaster Araçları, Bing Webmaster Tools ve Alexa Doğrulama Kimliği bilgilerinizi paneldeki ilgili yerlere eklemeniz, sitenizi doğrulamak için yeterli olacak. Yani ftp'ye bağlanıp html dosyaları oluşturmayla falan hiç uğraşmanıza gerek yok.

En iyi wordPress seo eklentisinin bir diğer özelliği de anasayfa, yazı sayfası, kategori sayfası, etiket sayfası, ortam sayfası, 404 sayfası, arama sayfası de wordPress sitenizde bulunan diğer sayfaların tamamı için title, description ve meta keywords bilgileri eklemenize olanak tanımasıdır. Yani bu eklenti sayesinde her sayfa için ayrı meta bilgileri kullanabilirsiniz. Bunu başka hiçbir wordPress seo eklentisi ile yapmak mümkün değil diye biliyorum. İşte sırf bu yüzden bile en iyi wordpress seo eklentisinin Yoast'ınki olduğunu söyleyebilirim.

En iyi wordpress seo eklentisinin bir diğer özelliği de sosyal hesaplarınızla siteyi ilişkilendirebilmesi. Sosyal hesaplardan kastım Twitter ve Facebook. Mesela sitenizin Twitter hesabı varsa, bunu panelden ekleyebiliyorsunuz.

En Iyi Wordpress SEO Eklentisi ile Sitemap Parçalama

Gelelim en iyi wordpress seo eklentisinin en mükemmel özelliğine... Bildiğiniz üzere bir süre geçtikten sonra pekçok websitesi, site haritasının yüklenme süresi uzadığı ve yüklerken çok belek tükettiği gerekçesiyle site haritasını parçalamak ister.İşte en iyi wordpress seo eklentisi dediğim bu eklenti, otomatik sitemap parçalama işlemini yapıyor ve sitemap.xml dosyasını:

  • http://www.yazarcizer.net/post-sitemap.xml
  • http://www.yazarcizer.net/page-sitemap.xml
  • http://www.yazarcizer.net/attachment-sitemap1.xml
  • http://www.yazarcizer.net/attachment-sitemap2.xml
  • http://www.yazarcizer.net/category-sitemap.xml
  • http://www.yazarcizer.net/post_tag-sitemap.xml

örneklerinde olduğu gibi parçalara ayırıyor.

en iyi wordpress seo eklentisi

 

Bu seo eklentisinin ayar sayfasına ayrıntılı olarak bakmak isterseniz http://www.yazarcizer.net/sitemap_index.xml linkine tıklayabilirsiniz. Gayet şık bi' sitemap indexi bence...

Google'ın çok sevdiği breadcrumbs özelliği de en iyi wordpress seo eklentisinde var. Breadcrumbs ne işe yarıyor bilmeyen varsa, bu yazının en üstündeki "Buradasın:" ile başlayan satıra bakarsa öğrenmiş olurlar :)

Ayrıca bu eklentiyi kullanarak RSS verilerinizin başına veya sonuna site linki, yazının orjinal linki, yazının orjinal yazarı gibi bilgileri de otomatik olarak ekleyebilirsiniz. Bu sayede birileri sitenizdeki içerikleri bot kullanarak sitesine eklerse, otomatikman sitenize yazı içerisinde birkaç link vermiş olacak. Yani bir nevi ücretsiz backlink çalışması yaptırmış olacaksınız :) Bu sayede içeriklerinizi bot kullanarak çekip sitesine hemen ekleyenlere de artık küfür değil, teşekkür edeceksiniz belki de... :)

Wordpress SEO by Yoast ile Yazı Içi SEO

En iyi wordpress seo eklentisini kullandığınız takdirde yeni bir yazı yazarken güncel olarak yazı içi seo analizi de yapabileceksiniz. Hedef anahtar kelimeyi yazdıktan sonra anahtar kelimeniz yazı içinde kaç kere kullanılmış, anahtar kelime yazı başlığı, title, description ve yazı kisa linkinde geçiyor mu gibi hususların yanı sıra yazı içinde dofollow ve nofollow çıkışlar var mı, yazı uzunluğu yeterli ölçüde mi gibi kriterleri dikkate alan bu wordpress seo eklentisi sayesinde artık arama motorunda daha üst sıralarda yer alacaksınız. Tabi eklentinin uyarılarını dikkate alırsanız. Almazsanız "neresi en iyi wordpress seo eklentisiymiş bunun kardeşim" dersiniz belki ama eklentinin özelliklerini gerektiği ölçüde kullandığınız takdirde boşu boşuna en iyi wordpress seo eklentisi demediğimi anlarsınız.

Abilerim ablalarım benden bu kadar :) En iyi wordpress seo eklentisi diye öldüm durdum ama bence deneyin, pişman olmazsınız.