Wordpress Kategori Sıralama Eklentisi (İsteğe Göre)

Wordpress kategori sıralama eklentisi sayesinde artık sahip olduğunuz wordpress tabanlı sitelerde kategori sıralamasını özgürce gerçekleştirebilirsiniz. Bildiğiniz üzere Wordpress kategori sıralama eklentisi kullanmayanlar için genellikle anasayfadaki kategori düzeni alfabetiktir. Tabi header.php'de yapılacak olan birkaç düzenleme ile wordpress kategori listeleme şeklini değiştirmek de mümkün. Fakat herkes kategori sıralama şeklini değiştirecek kadar kod bilgisine sahip olmayabilir. Ben de açıkçası Yazarçizer'deki wordpress kategori sıralama şeklini değiştirmemiştim. Uğraşmıyordum daha doğrusu... Fakat wordpress kategori sıralama eklentisi ile ilgili bir yazı okudum ve uğraşmadan da kategori sıralama şeklini değiştirebileceğimi fark ettim sitedeki. Daha önce dikkatimi çekmeyen kategori düzenini Category Order adlı Wordpress kategori sıralama eklentisi ile değiştirebileceğimi öğrenince hemen denedim ve wordpress kategori listeleme şeklinde birkaç değişiklik yaptım.

Öncelikle wordpress kategori sıralama eklentisini yükleyebileceğiniz adresi vereyim: http://wordpress.org/extend/plugins/order-categories/

Linkteki eklentiyi indirip /wp-content/plugins dizinine upload ettikten sonra aktifleştirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Tabi "eklenti yüklemek için ftp'yle falan uğraşamam ben, daha kolay bir yol söyle de wordpress kategori sıralama eklentisini öyle yükleyeyim" diyorsanız, o zaman wordpress sitenizin yönetim panelinden Eklentiler > Yeni Ekle kısmındaki ilgili yere Order Categories yazarak ilgili wordpress kategori sıralama eklentisini yükleyebilirsiniz. Aktifleştirmeyi unutmayın tabi :)

Wordpress Kategori Sıralama Eklentisi Ayarları

Wordpress kategori sıralama eklentisini yüklediyseniz ayarları konusunda endişe etmenize gerek yok. Çünkü son derece kolay, sürükle/bırak özelliğine sahip bir ayar sayfası var. Yönetim paneline girdikten sonra Yazılar > Kategoriler bölümünü açıp orada sıralanan kategorileri dilediğiniz hale getirebilirsiniz. (ÖR: Aşağıdaki resim)

wordpress kategori sıralama eklentisi

Bu arada dip not eklememde yarar var. Bugün sitedeki wordpress yazılarının çokluğunu farkederek wordpress kategorisini oluşturdum. Eğer merak ediyorsanız üst menüde yer alan kategori adına tıklayarak yazılara bakabilirsiniz. Artık bir süre wordpress eklentileri ve wordpress optimizasyonu ile ilgili yazılar paylaşmayı düşünüyorum. Zaten geçenlerde W3 Total Cache kurulumu başlıklı yazımda da ilk adımı attım :) Yani demem o ki bu iş wordpress kategori sıralama eklentisi ile bitmeyecek, ardı gelecek :P

Son nokta; eğer wordpress kategori sıralama eklentisi ile ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, yazı altına yorum olarak probleminizi belirttiğiniz takdirde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.