Wordpress Resim Optimizasyonu Eklentisi!

Wordpress resim optimizasyonu neredeyse herkesin merak ettiği bir konu. Online resim optimizasyonu seçenekleri pek çokları için eziyet. Çünkü sitesinde yüzlerce resim bulunan birinin kalkıp da bu tip siteleri kullanarak tek tek wordpress resim optimizasyonu yapmasını beklemek saçma olur. Adama da yazık günah sonuçta :) Fakat aslında resimleri optimize etmek çok kolay! Özellikle wordpress kullanıcıları için...

Wordpress resim optimizasyonu konusu yeteri kadar popüler değildi aslına bakarsanız. Ne zaman ki GTMetrix ve Google Page Speed gibi zımbırtılar çıkmaya başladı, o zamandan beri insanlar fellik fellik wordpress resim optimizasyon programı aramaya, online resim optimize etme siteleriyle ilgili araştırmalar yapar oldu.

Wordpress Resim Optimizasyonu Eklentisi

Öncelikle eklentinin adresini yazayım: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-smushit/

Yukarıda da belirttiğim üzere wordpress kullanıcıları özellikle bu aralar "wordpress resim optimizasyonu nasıl yapılır" sorusunu çok soruyor. Az önce de bir webmaster forumundaki wordpress kategorisine bakıyordum. Siteye üye değildim ve konuya cevap vermedim ama bir üye wordpress resim optimizasyonu ile ilgili konu açıp yardım istemiş, üyeler de atıp tutmuş. "Photoshop'la düzenleyerek wordpress resimleri optimize edin" demişler hatta. Yemin ediyorum yalan değil he... :) Ben de o -kimse kusura bakmasın ama- saçma cevapları görünce bu konuyu yazma gereği duydum.

Wp Smush It! eklentisi ile wordpress kullanıcıları çok kolay bir şekilde bu işi halledebilir. Eklentiyi yükledikten sonra sitenizde bulunan tüm resimleri optimize eden bu eklenti sayesinde tek tek resimlerle uğraşmaya gerek yok. Eklentiyi kurup çalıştırmanız sayfalarınızın açılış hızında hissedilir şekilde, müspet yönde, değişiklik sağlayacaktır.

Wp Smush It! eklentisini kurduktan sonra eklentiyi aktifleştirmeniz ve sonra da

Admin Paneli ›› Ortam ›› Bulk Smush It!

sekmesine tıklayarak açılacak pencerede bulunan Run all my images through WP Smush.it right now butonuna basarak sitede bulunan tüm resimlerin optimize edilmesini sağlayabilirsiniz.

Online Resim Optimizasyon Siteleri ve Yahoo Smush It!

Yahoo Smush It!, Yahoo'nun online resim optimizasyon sitesidir aslında. Fakat adamlar oturmuş bu siteyle wordpress'i entegre ederek, wordpress optimizasyonu ile ilgili çırpınan kullanıcılarını büyük bir dertten kurtarmış. Aslında online resim optimizasyonu yapabileceğiniz daha iyi bir site var. Fakat o sitenin wordpress eklentisi yok maalesef :) Eğer daha iyi sonuçlar almak isterseniz PunyPNG'yi de deneyebilirsiniz. Kaliteli online resim optimizasyon siteleri bana göre iki tane. Bunları da

siteleri olarak sıralayabilirim. Bence Wp Smush It! eklentisini kurup sitenizdeki tüm resimleri optimize etmesini sağlayın. Sonra da GTMetrix ya da Google Page Speed'de "resimleri optimize edin" uyarısı alırsanız, uyarının üzerine tıklayarak hangi resimleri optimize etmeniz gerektiğini önerdiğine bakın. Sonra da o resimleri PunyPNG ile yeniden optimize edin.

Ayrıca wordpress resim optimizasyonu için şunu da yapabiliriniz... Sitedeki Images klasörünü bilgisayarınıza indirin. Sonra da PunyPNG'ye toplu olarak upload edip optimizasyon sonrasında oradan .zip uzantılı tek dosya halinde bilgisayarınıza çekin ve yeniden ftp dizinine upload edin. Zor değil inanın sadece optimizasyon için biraz beklemeniz lazım. Onun haricinde zorluğu olan ya da zaman alan bir iş değil.

Sonuç olarak wordpress resim optimizasyonu sanıldığı kadar karmaşık bir iş değil. Yalnızca bir eklenti ile hallolabilecek, daha yüksek verim almak istiyorsanız da online alternatiflere başvuracağınız pek çok yöntem bulunuyor. Fakat yazının başlığından da anlaşıldığı üzere bence en iyi yöntem wordpress resim optimizasyonu eklentisi kullanarak hiç kasmadan bu işi halletmek :)