Vücuttaki Statik Elektriği Atma, Boşaltma

Vücuttaki statik elektriği atma, bu aralar benim en büyük sıkıntım oldu. Nedendir bilmiyorum ama, İstanbul'da ailemin yanındayken hiç olmamasına karşın, Bolu'da üniversitedeyken sık sık statik enerjiyle doluyorum. Kapı koluna dokunmaya korkar oldum :) Samimi söylüyorum, şaka değil... Çıkan ses bile ürkütüyor beni ve bazen iliklerime kadar hissediyorum elektriği... Artık iyice abarttım işi, kanepeyle bile aramda yük alışverişi oluyor. Az önce elimi kanepeye dokundurduğumda o statik elektriklenmenin etkisiyle "çıt çıt çıt" sesleri duydum kanepeyle elim arasından çıkan :) Cidden sinir bozucu bir durum! Yani bu aralar vücuttaki statik elektriği atma konusunda sıkıntı çekiyorum :)

Evdeyken babamla vücuttaki statik elektriği atma ile ilgili konuşmuştum geçenlerde... "Vücuttaki statik elektriği atmak için toprağa dokunman lazım" demişti. Ben de işte bi' bakayım dedim artık canıma tak etti çünkü. Meğer vücuttaki statik elektriği atmak, toprağa dokunmasak da mümkünmüş :) İnanmayacaksınız belki ama bunu da abdest sayesinde yapabilirmişiz. Aslında bu benim bi' işime yaramıyor. Çünkü odamın kapısı kapalı ve abdest almak için o zıkkım olasıca kapı koluna dokunmam gerekiyor :) Artık kapı kolunu tutmuyorum; önce elimle sert bi' tokat atıyorum kapı koluna. Temas süresi minimum oluyor ve fiziksel acı da hissediyorum. Bu sayede elektriğin etkisi de minimuma iniyor. Malum; statik enerjiyi atmaktan daha fazla can yakınca benim kapı kolunu tokatlamam, ister istemez akıl da o acıya odaklanıyor :)

Yani abdest alarak vücuttaki statik elektriği atma söz konusu diye yazıyorum bu yazıyı. Benim işime yarayacağı için değil; ilgi çekici olduğu için. Vücutta biriken statik enerji başta sinir sistemi olmak üzere insanı pek çok yönden olumsuz etkiliyor. Hatta bu yüzden erken cilt kırışıklıkları dahi meydana geliyor. Mesela benim yüz hatlarım bayağı belirgindir. Bazen yüzümde, iki kaşımın arasındaki bölgenin yorulduğunu hissederim hatta. Şu an da onlardan biri mesela...

Bu konuyla ilgili yaptığım araştırmalara göre akupunktur da vücuttaki statik elektriği atma konusunda kullanılıyormuş. Açıkçası hayatımda duyduğum en gereksiz bilgilerden biri... Şimdi ben odamdaki kapı koluna bile dokunamıyorum saçlarım dikilecek diye, kalkıp da akupunktura mı gideyim... Böyle salak sepet, koysan gereksiz bilgiler ansiklopedisinde dahi kendine yer bulamayacak bilgileri alıp internette paylaşıp da benim sinirimi bozuyorlar yahu :)

Neyse... Bir başka kaynakta da abdestin vücuttaki statik elektriği atmak için bayağı etkili olduğunu okudum. Zaten Peygamber Efendimiz'in sünnetlerinin hepsinin zaman geçtikçe bilimsel açıdan pekçok yararı olduğu ortaya çıkmakta... Suyu oturarak içmek, yemeği çok sıcakken yememek, uyurken sağ yanının üstüne yatarak uyumak gibi pek çok davranış şekli zamanla araştırılmış ve insan vücuduna yarar sağlayacak tavsiyeler olduğu tespit edilmiştir.

Abdest ile Vücuttaki Statik Elektriği Atma

Toprağa dokunmak veya suyla yıkanmak, vücuttaki statik elektriklenme sonucu oluşan elektronları dışarı atmanın uygulanabilirlik açısından kolay olan tek yoludur diyebilirim herhalde. Abdest alma da düşünüldüğünde, vücuttaki statik elektriği atma konusunda ne kadar etkili olduğu anlaşılacaktır herhalde. Günde 5 defa alınması tavsiye edilen abdest, çok farklı bir etkinlik de olabilirdi. Fakat vücudun suyla olabildiğince sık temas etmesi, fiziksel açıdan bakıldığında dahi pek çok fayda sağlıyor. Vücudun daha din ve genç görünmesi, yüzde kırışıklıkların erken yaşta ortaya çıkmaması gibi pek çok olumlu etkisi bulunan abdest, kısacası tam bi' statik enerji atma aracı :)

Sünnet ve farzların, öyle sanıyorum ki araştırıldığı takdirde pek çok faydası bulunacaktır. Zaten bu konuda birçok tespit var halihazırda... Kaldı ki bu yazı da o tespitlerden biri... Mesela durgun suyla ya da güneşte ısınmış suyla abdest olmaz. Bilimsel açıdan bakıldığında da güneşte ısınmış veya durgun haldeki suların da vücuttaki statik elektriği atma özelliğini kaybettikleri görülmekte... Ayrıca "su yoksa teyemmüm al" sözünü de bilirsiniz... İşte teyemmüm de toprakla teması gerektirdiğinden yine vücuda fiziksel anlamda pek çok faydası olan bir ibadettir ve bunların başında ise vücuttaki statik elektriği atma yer almaktadır.

Ayrıca başın mesh edilmesi de saçlardaki statik elektriği atmayı yani kafadaki elektronların atılmasını sağlayacaktır.

Yani abdest; vücuttaki statik elektriği atmaya yardımcı, sinir sistemine katkı sağlayan, cilt güzelliğini tesis eden, eklem ağrılarına da çözüm niteliğinde olan bir ilaç olarak düşünülebilir. Neyse... Ben bu bilgileri gördüğümde şaşırdım ve siteyi takip edenler de faydalansın istedim. Benim pek bi' işime yaramıyor açıkçası şaşırmak ve hayret etmek haricinde çünkü abdest almak için yine kapı koluna dokunup o elektriği iliklerimde hissetmek zorundayım. Ama okuyanların işine yarar inşallah :)