KPSS'deki Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Yayınlandı

ÖABT soruları yayınlandı. Kpss alan soruları testi açıklandı. ÖSYM, örnek ÖABT yayınladı. 2013 Kpss alan soruları indir (yazının devamında). 

2013 yılından itibaren KPSS'de bundan böyle ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) adı altında bir test daha yapılacak. 27 Şubat 2013 -yani bugün- tarihinde ÖSYM bu konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. ÖSYM ÖABT Basın açıklaması linkine tıklayarak ÖSYM'nin resmi basın açıklamasını görebilirsiniz.

2013 yılından itibaren KPSS'ye girecek ve öğretmen olmaya çalışacak olan Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarından mezun kişiler için ÖABT uygulamasına dair örnek test soruları da basın açıklaması ile birlikte yayınlandı.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Test Konularının Ağırlıkları ve Örnek Sorular linkine tıklayarak da ÖSYM'nin yayınladığı örnek soruları .pdf formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Linkte alan soruları ne ağırlıkta olacak, alan soruları hangi bölümlerden olacak falan hepsinin bilgisi mevcut.

Tüm öğretmen adaylarına şimdiden geçmiş olsun diyorum :) Ben Matematik mezunu olmak üzereyim de; Allah'tan devlette öğretmenlik gibi bi' niyetim yokmuş. Yoksa zor geçerdik bu sınavı :))

ÖSYM'yi de adeti bozmadığı ve her yıl olduğu gibi bu yıl da başımıza ördüğü yeni çoraplardan dolayı içtenlikle tebrik ediyorum. Helal olsun valla bi' yıl olsun rahat durmuyorlar. Her yıl yeni bi' icat... Tamam yeniliğe açık olabiliriz de bu kadarı biraz fazla sanki :)