Sosyal Medyada Futbol Esareti, Futbolun Hayatımızdaki Yeri

Sosyal medyada futbol, olmazsa olmazlar arasına girmeyi başardı. Her alanda olduğu gibi sosyal ağlar da futbol tarafından sabote edilir oldu. Twitter, artık Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor taraftarlarının ablukası altında! Yazık... Her yerde olduğu gibi sosyal ağlarda da kendimizi belli etmeden duramıyoruz. Ne güzel bi' sosyal ağ vardı, onun da -afedersiniz ama- içine ettik. Günlük takip ettiğim birkaç yüz insan vardı. Yazılarını beğeniyordum, sitede yazdığım yazıları ve gündelik hayatta yaşanan gelişmelerle ilgili az buçuk fikrimi yazıp bi' şeyler paylaşmaya çalışıyordum Twitter'da. Fakat artık istek bırakmadı bizim fanatikler... Açıkçası sosyal ağlarda futbol muhabbetleri beni iyice soğuttu Twitter ve Facebook gibi sosyal ağ sitelerinden. Bunun da en büyük nedeni Sosyal medyada futbol, olmazsa olmazlar arasına girmeyi başardı. Her alanda olduğu gibi sosyal ağlar da futbol tarafından sabote edilir oldu. muhabbetinin suyunu çıkaran fanatikler...

Sosyal Ağlarda Futbol ve Küfür

Sosyal medyada futbolun bu denli yoğun, şiddetli ve kırıcı biçimde konuşulmasından ötürü insanın siteye giresi de gelmiyor artık. TT'yi engelleme gibi bir özellik olsa da keşke hiç görmesem Türkiye Gündemi nelerden oluşuyor... Bıktım artık #takipedenitakipederim, #gslilertakipleşiyor, #fblilertakipleşiyor, #aslanlartakipleşir, #kanaryalardaonlardangeridurmazhani gibi etiketleri TT'de görmekten.

Geçenlerde Sakarya'da bir arkadaşımın yanındaydım. Özellikle denedi şu #takipedenitakipederim şeklindeki etiketlere yazınca ne olduğunu... O etiketi kullananlara hakaret ederek bir twit attı. Bir de ne görelim, 2 saniye sonra takipçiler gelmeye başladı. Ölür müsün öldürür müsün... Aynı durum sosyal medyada futbol tweetleri atanlar için de geçerli...

Anlamadığım; her türlü takip olayına nasıl oluyor da takımları dahil edebiliyorlar. Kafalar zehir zemberek maşallah... Hiçbir takım taraftarı da eksik kalmıyor. "Benimki seninkini döver" mantığı sosyal ağlarda da almış başını gidiyor. Sonumuz hayır olur inşallah. Her şeyden olduğu gibi Twitter'dan da insanları bıktırıp soğuttuğunuz için de tebrikler.

Cidden artık sosyal ağlardaki futbol konuşmaları sıktı. Çünkü ortada herhangi bir düzey yok. Ahlaki olmayan konuşmalar, hakaretâmiz konuşmalar... Herkes birbirine küfür eder oldu. Herkes birbirine laf sokma yarışına girmiş durumda. Öyle sanıyorum ki sosyal medyada futbol konuşulması sizin de canınızı sıkıyordur.

Yazıya ise şu sözle nokta koymak istiyorum... "ÖNÜM ARKAM SAĞIM SOLUM BOL BOL FUTBOL"