Yandex Internet Tarayıcısının Avantajı Var Mı?

Bir Yandex rüzgarıdır aldı başını gidiyor. Açıkçası ben Yandex'in mail servisine hayran kaldım ve bunu da Gmail Kurumsal Destek İptali ve Yandex Serüveni başlıklı yazımda dile getirdim. Gerçekten de son derece kullanışlı, esnek ve sürükle/bırak özellikleri ile gayet hoş bir e-posta sağlayıcısı olmuş Yandex bana göre. Fakat anlamadığım ve merak ettiğim konu şu; Yandex adlı internet tarayıcısının yararları neler? Yani kime ne faydası var ki bunca insan geçiş yapıyor? Tamindir gibi program siteleri dahi Yandex Browser'ı popüler programlar listesine taşımış. Bence o kadar indiren yoktur ama yine de insanların bu tarayıcıyı indirmesi yönünde inanılmaz bir teşvik söz konusu. Ne yani Google Chrome veya Mozilla Firefox'tan daha mı hızlı? Tarayıcının eklenti seçenekleri daha mı fazla? Yoo. Değil tabii ki. Peki ne yani bu Yandex internet tarayıcısı kullanma sevdası yahu :)

Ben bunu özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Yandex ile ilgili televizyon ve radyo reklamlarına bağlıyorum. Belki diğer takımlar da yapmıştır bununla ilgili reklamlar fakat ben yalnızca Galatasaray ve Fenerbahçe'ninkilere denk geldiğim için bu ikisini yazıyorum. "Rekabette takımını öne taşı" gibi tuhaf sloganlar içeriyor reklam. Adamlar olayı internet tarayıcısına taşımış yani. Sorarım şimdi size bu bizim sözde büyük takımlarımızın yaptığı eğer ki sidik yarışı değilse, bu deyim hangi olaylar için kullanılacak?

Koca koca adamlar internet tarayıcısını bile bu işlere alet etmişler. Gel de gülme :) Vallahi bizim bu klüplerin 'beşerî münasebetler' konusunda büyük sıkıntıları var. İnsanları sürekli bi' rekabete, holiganizme, fanatikliğe itme yolunda koşar adım ilerliyorlar. Birileri, yapmamaları gerektiği konusunda uyarsın, kulaklarını çeksin, ne bileyim bi' şeyler yapsın artık lütfen. Daha fazla komikliğe, kepazeliğe gerek yok.

Son olarak yalnızca Rusya ve Türkiye'de hizmet veren bir tarayıcının bu kadar popüler olması için kullanılabilecek tek enstrüman öyle sanıyorum ki futbol ve fanatizmdi. Bunu da akıl ettikleri için tüm Yandex ailesini tebrik ediyorum. Amma çakal adamlarmış he :) Bizim klüpler de alet olmaya pek meraklı olduğu için, hemen entegre oldu tabi tarayıcı dünyasındaki rekabete. Onlara da buradan kocaman bi' alkış.