Twitter Karakter Sayısı 117'ye Düşmüyormuş!

Son birkaç gündür internetteki teknoloji sitelerinde sürekli olarak Twitter'daki karakter sayısı 117'ye düşüyor şeklinde haberler okudum. Bu haberlerle ilgili internette arama yaptığımda ise yalnızca çakma sitelerde olduğunu gördüm. Yani elle tutulur herhangi bir kaynakta bu bilgiler yer almıyordu. Fakat bugün Mashable'da Twitter'daki karakter sınırlaması ile ilgili haber okudum ve anladım ki bizim teknoloji sitelerindeki gençlerin İngilizce ile araları çok kötü.

Doğru; Twitter'daki bazı twitlerin karakter sayısı 119'dan 117'ye, bazılarınınki de 120'den 118'e düşecek ama bu neden olacak kimse bilmeden etmeden atıp uydurmuş... Bildiğiniz gibi atılan twitlere eklenen web adresleri Twitter URL kısaltma servisi olan t.co ile kısaltılıyor. Fakat kısaltma hizmetinin sunulduğu link yolları ile ilgili düzeltme gerekiyormuş artık. Önceden t.co/asdfghjk şeklinde 8 karakterlik uzantılar belirleniyordu. Artık o 8 karakterin tüm kombinasyonları dolmuş ve 10 karakter kullanılacakmış. Bu da birkaç yıl götürür Twitter kullananları sanırım :)

Yani Twitter'da bundan sonra https:// içeren link paylaşacağınız zaman, linkin harici 117 karakter yazabilirsiniz. http:// ile başlayan bir link paylaşacaksanız da 118 karakter daha... İşin aslı buymuş yani; sakin olun, panik yapmaya gerek yok :) Kolpaçino teknoloji sitelerinden de uzak durun...