Matlab Kurulum Hatası ve Çözümü

Matlab kurulumunda en yaygın olarak görülen hata öyle sanıyorum ki "Error finding installer class. An exception occurred while looking for class" hatasıdır. Ben de Matlab kurulumu esnasında bu hata ile karşılaşınca internette biraz araştırma yaptım. Bir türlü de bulamadım... Daha önce bazı programları kurarken aldığım bir hata adına benzetmiştim ve dosya yolunu değiştirerek sorunu çözdüm.

Peki dosya adını ne diye değiştirdiğime gelecek olursak... Önceki halinde klasör adında Türkçe karakterler vardır. "Sanırım bu yüzden hata veriyor" dedim ve klasör adını a koydum. Evet yanlış anlamadınız... Garantiye alayım diye a klasörü yaptım ve denedim; oldu... Üzerinden birkaç ay geçti ve aynı hatayı alan bir arkadaşım sorunun çözümü ile ilgili birkaç soru sordu bana. Ben de "madem bu kadar karşılaşılan bir hata, ben de bununla ilgili bir yazı yazayım".

Eğer siz de Matlab kurarken hata alıyorsanız; daha doğrusu yukarıdaki şekilde Error finding installer class. An exception occurred while looking for class hatası alıyorsanız, o zaman yapmanız gereken tek şey dosyanın bulunduğu dizindeki klasör adlarında herhangi bir şekilde Türkçe karakter kullanılmaması gerektiğine dikkat edin. Belki C veya D sürücünüzde Türkçe karakter içeren başka klasörler de vardır. O yüzden en garantisi, masaüstüne tek karakterlik bi' klasör oluşturun, Matlab kurulum dosyalarını da onun içine atın, bu sayede herhangi bir hata mesajı almadan rahatça kurarsınız programı. 

İnşallah sizin de aldığınız hata mesajı ortadan kalkar =) Kolay gelsin...