Windows 8'e Başlat Menüsü Ekleme

Windows 8'e geçiş kampanyaları artık bitti... Bu sürenin sonunda bir anda yığınla insan Windows 8'e geçiş yapmış olsa da, bu işletim sistemi bazı hayal kırıklıklarına da yol açmadı demek zor. Özellikle yeniliğe açık olmayan bilgisayar kullanıcıları Windows 8'in o Metro arayüzünü gördükten sonra "bu ne arkadaş!" gibi tepki vermekten kendilerini alamadı, biliyorum =) Çünkü ben de onlardan biriydim. Sade arayüzleri severim ama Metro arayüzü iyice abartı olmuş. Benim hiç kullanmadığım envai çeşit program, bilmem ne, hepsi anasayfamda; masaüstümde cirit atıyor. Hayır yani onları kaldırsam yerlerine koyacak bi' şey de yok yani; diyorum ya, sadeliği severim =)

Sırf benim gibi eski Windows'larda olduğu gibi standart Başlat Menüsü'ne özlem duyanlar için Windows 8'e başlat menüsü ekleme programı yapmış adamlar. Program dediğime bakmayın; programcık oluyor bu biraz =) Siz de Pokki adlı bu mini programı indirerek başlat menüsünün o eski görkemli havasına kavuşabilirsiniz. He "elleşmeyin bana, ben bu halinden memnunum arkadaş" diyorsanız da, yapacak bi' şey yok =)

Koyu ve açık renk olmak üzere iki farklı tema seçeneği ile birlikte gelen Pokki'nin ayarları sayesinde Metro arayüzle hiç karşılaşmama ihtimaliniz de var. Yani Metro arayüzün görünmesini engelleyebilir ya da sadece Başlat Menüsü'nü eski haline getirebilirsiniz. Size kalmış o kısmı...

POKKİ linkine tıklayarak programcığımızın resmi websitesine ulaşabilir, oradan da uygulamayı bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Kurulumunu falan anlatmıyorum, o kısmı kolay zaten; yaparsınız. Bi' sıkıntı olursa ben buralardayım, haberleşelim =)

DipNOT: GTMetrix SEO Puanı Artırma I başlıklı bir önceki yazımda GTMetrix sitesindeki SEO kriterlerinden daha yüksek puanlar almak için yapılması gerekenlere değinmiştim. İlginizi çekiyorsa mutlaka bakın, faydalanabilirsiniz.