Google Voice Search ile Türkçe Arama

Google hizmetlerinden olan Voice Search, artık Türkçe olarak hizmet edecek. Türkçe sesli arama sistemi ile Türk kullanıcıların memnuniyet katsayısını artırmayı planlayan Google, Voice Search ile ülkemizde de gündeme oturmayı başardı.

Peki Google Voice Search nedir?

Google Voice Search, internet üzerinden ses yordamı ile arama yapabilmeye yarayan bir sistem. "Yani bu ne demek?" diyenler varsa eğer, aramak istediğiniz kelimeleri seslendirerek bulabilmenize olanak sağladığını söyleyebilirim Voice Search hizmetinin.

Google Voice Search nasıl kullanılır?

Voice Search hizmetinden yararlanmak istiyorsanız eğer, Android işletim sistemi yüklü bir telefon ya da iPhone sahibi olmanız gerekiyor. Yani öyle masaüstü bilgisayarınız var diye mikrofonu elinize alıp aradığınız şeyi söylemeyin, komik duruma düşersiniz :)

Google Voice Search sisteminin çalışma mantığı nedir?

Voice Search, Google tarafından geliştirilen, telaffuz edilen kelimeleri metin olarak yazabilen bir sistem altyapısı kullanarak, aranılan kelimeyi bulmayı amaçlıyor. Sesli arama sistemi Android işletim sistemi yüklü telefonlara tamamen entegre edilmiş olmasından dolayı peş peşe sesli arama yapma konusunda da kolaylık sağlıyor.

Google Voice Search kullanımı için ne yapılmalı?

iPhone kullanıcıları, Voice Search uygulamasını kullanmak için App Store sitesinden Google Mobile App adlı uygulamayı yüklemeliler. Android kullanıcılarının Android sürümlerinin ise 2.1 ve üstü bir versiyon olması gerekiyor. Gerekli ve yeterli şartlar bunlar. Sağlıyorsanız ne âlâ! (: