YouTube Yasağı Kalkacak mı?

Vimeo ve YouTube gibi onlarca site erişime kapatılıyor ülkemizde. Eften püften sebeplerle tüm siteyi erişime kapatma, çoğu sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere birçok kesim tarafından özgürlüğü kısıtladığı ve 'devekuşu misali yaşamak' tabiri ile paralellik gösterdiği gerekçesiyle eleştirilen bir hareket. Özellikle video paylaşım sitelerinin yasaklanması ile oluşan infialin önüne geçmek için çalışma başlatan Adalet Bakanlığı, yasağı görüşecekmiş. Ülke adına sevindirici bir gelişme...

Yapılacak olan çalışma sonucunda getirilmesi düşünülen düzenlemenin içeriğine değinmek gerekirse, sakıncalı içerik barındırdığı için ihtar sonrasında site erişime kapanmayacak. Sadece ilgili sayfaya erişim engellenecek. Bu sayede video paylaşım siteleri ile ilgili getirilen yasaklara yönelik her kesimden gelen haklı eleştirilerin de önüne geçilmiş olacak.

Yasakların hafifletileceğine dair ipuçları veren ve konu ile ilgili açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer tarafından belirtildiği üzere, sakıncalı içerik barındıran videonun mahkeme kararlarında tam adresinin verilmesi gerekli. Bu sayede tüm sitenin değil de sadece o sayfanın erişime kapatılıp, sadece sayfanın engellenebilecek.