XAMPP ionCube Kurulumu Nasıl Olmalı?

Localhost kullanıcısı iseniz ve bunun için de XAMPP programın kullanıyorsanız, bir de ionCube ile şifrelenmiş dosyaya sahip herhangi bir dosyayı açmanız gerekiyorsa o zaman XAMPP ionCube php loader ile ilgili sorun yaşayacaksınız demektir. Nereden mi biliyorum? Dün aynı hata ile ben karşılaştım ve saatlerce çözmeye çalıştım da oradan... Eğer siz de ionCube ile şifrelenmiş bir dosyanın bulunduğu tema veya eklenti çalıştırmayı denerseniz, aşağıdakine benzer bir hata alacaksınız:

functions.php requires the ionCube PHP Loader ioncube_loader_win_5.4.dll to be installed by the website operator. If you are the website operator please use the ionCube Loader Wizard to assist with installation.

Kısacası sizin sorununuz XAMPP ionCube hatası olarak bilinen genel bir sorundur. Bakmayın böyle üstad gibi yazdığıma; daha düne kadar ben de bilmiyordum :) Ama başkaları da aynı problemle karşılaşabileceğinden, çözümünü yazmak istedim. Eğer functions.php'nin çalışması için


  • iouncube_loader_win_5.4.dell
  • iouncube_loader_win_5.3.dell
  • iouncube_loader_win_5.2.dell

gibi dosyaların gerektiğine dair bir uyarı alıyorsanız çözüm basit.

ionCube Loader adresini ziyaret ederek burada işletim sisteminize uygun olan dosyayı yüklemeniz yeterli olacaktır. Peki ilgili dll dosyasını hangi dizine atacaksınız? XAMPP'ın kurulu olduğu dizindeki php klasörünün içinde yer alan ext klasörüne tabii ki. Dosya yolu

C:\\\xampp\\php\\ext\\

şeklindedir genelde ama tabi siz başka yere kurduysanız XAMPP'ı o zaman ona göre bakarsınız işte :) Dosyayı attıysanız ilgili klasöre bir de php.ini dosyasına değişiklik yapmak gerekiyor.

C:\\xampp\\php

klasörünün içinde php.ini dosyası var. Onu herhangi bir editörle açtığınız takdirde içinde

zend_extension = "C:\xampp\php\ext\php_eaccelerator_ts.dll"

şeklindeki bir satır olacak. İşte o satırın üstüne hemen aşağıdaki kodları yapıştırıp dosyayı kaydedin.

zend_extension = "C:\xampp\php\ext\ioncube_loader_win_5.4.dll"

Eğer sorununuz düzelmezse yorum olarak yazın konuya, cevap veririm yardımcı olabileceğim bir husussa :)