Windows 8 Kullanım Oranı İkiye Katladı!

Net Applications tarafından yapılan araştırmalar doğrultusunda Windows 8 kullanım oranı Aralık 2012'de %1.64 iken Ocak ayı içinde %2.25'e çıktı. Zannedersem geçtiğimiz hafta editörlük yaptığım bir diğer site olan SiberTeknoloji'de Windows 8 Geçiş (Yükseltme) Hızı Vista’dan Daha Kötü başlıklı bir yazı yazmış ve Windows 8'e geçiş hızının, Microsoft için yüz karası olan Vista'dan dahi daha düşük olduğunu yazmıştım. Ben de sağda solda gördüğüm teknoloji ile ilgili yazılardan edindiğim izlenimler doğrultusunda yazmıştım onu. Net Applications öyle bi' araştırma yapmış işte. Bugün de gördüğüm bir başka haber doğrultusunda söyleyebilirim ki Windows 8'e geçiş hızı bayağı artmış.

%2.43 ile Net Applications'ın 16 Ocak 20123 raporuna göre, Windows 8'in hemen üstünde yer alan Mac OS 10.8 de koltuğu önümüzdeki ay Windows 8'e bırakacak gibi görünüyor. En çok kullanılan işletim sistemi hangisi diye soracak olursanız, tabii ki %45.25 ile Windows 7. Listenin ikinci sırasında ise %38.71 ile Microsoft'un desteklemeyi dahi bıraktığı Windows XP yer alıyor. Üçüncü sırada da %5.06 ile Windows Vista.

Bu arada Windows 8'e geçiş yapmayı düşünenlere bir haberim var... Elinizi çabuk tutun. Çünkü Windows 8 satış fiyatı Ocak 2013 sonrasında bir hayli pahalı olacak. Bu ay sonuna kadar indirimli şekilde Windows 8'e sahip olabilirsiniz.

DipNOT: Instagram'ı Kaç Kişi Kullanıyor Biliyor Musunuz? başlıklı bir önceki yazımda Instagram adlı sosyal ağı kullanan kişi sayısını falan anlattım. O kadar yazdım yani siz de bi' göz atın :)