Instagram'ı Kaç Kişi Kullanıyor Biliyor Musunuz?

Instagram'ın 3 hafta içinde 10 milyona yakın kullanıcısını kaybettiği ile ilgili dedikodular dolaşıyordu bir süredir internette. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilecek halim yok tabi... Instagram üyesi de değilim. Popüler bir sosyal ağ olduğu ve pek çok kullanıcısı olduğunu bilsem de; neden o kadar kişinin kullandığı konusunda hiçbir bilgim yok :) Fakat tüm bu dedikoduların üstüne şirket ilk defa Instagram kullanıcı sayısı ile ilgili resmi bir açıklama yapma ihtiyacı duyduysa bence ortada bi' şeyler vardır...

Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre sitenin aylık aktif kullanıcı sayısı 90 milyon. "Vay anasını bee" dediğinizi duyar gibiyim. Demiyorsanız da canınız sağolsun ama ben çok şaşırdım. Yani bizim ülkedeki insan sayısından çok daha fazla kişi bir ay içerisinde bu siteyi kullanıyormuş.

Ayrıca Instagram aracılığı ile 40 milyondan fazla fotoğrafın paylaşıldığı ve bu fotoğraflara saniyede 1000 civarı yorum yapıldığı da Instagram tarafından yapılan resmi açıklamalarda yer alan diğer bilgilermiş. Tüm bu açıklamaları yapan Kevin Systrom bir de Instagram'ın kullanıcı sayısının Eylül ayında 100 milyonu geçtiğini belirtmiş. Valla ben şaşırdım bu kadar kişinin kullanmasına. Ama tüm bu açıklamalar "Instagram 3 hafta içinde 10 milyon kullanıcı kaybetti" iddialarını yalanlamıyor demeden de kendimi alamayacağım :)