SMS Çılgınlığı Pörtledi!

Konuya kimse yabancı değil sanırım.. Sms çılgınlığından bahsediyorum. Adamlar araştırma yapmış ve buldukları sonuç hiç ilginç değil fakat şaşırtıcı :) "Nasıl oluyor o yahu?" demeyin ben de bilmiyorum :) Araştırma sonucuna göre 13-17 yaş arasındaki gençler ve kendini genç sanan zibidilerin aylık ortalama gönderdiği kısa mesaj sayısı 3339 olarak belirlenmiş. "Vay anasını sayın seyirciler!" diyesiniz geldi değil mi?

Geçtiğimiz Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan ve 60 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre 13-17 yaş aralığındaki bi' genç yeteneğin aylık gönderdiği sms sayısı 3339. Yani günde yaklaşık olarak 111 mesaj. Höh yani! İşiniz yok herhalde gençler :p

Bu rakam, 18-24 yaş aralığındaki gençlerin aylık gönderdiği sms sayısının neredeyse 2 katıymış. Bu arada 13-17 yaş arasındaki bayanlar, erkekleri solda sıfır bırakmış kısa mesaj konusunda... Bayanların gönderdiği aylık ortalama kısa mesaj sayısı 4050, erkeklerinki ise 2539. Allahtan erkekler var da ortalama düşmüş biraz :) 18-24 yaş aralığındaki gençler de aylık ortalama 1630 sms postalamışlar sağa sola. Yaş ortalaması arttıkça, kısa mesaj sayısı da düşüyor haberiniz ola. Ayrıca belirtmekte yarar var, 2010 yılında gönderilen sms sayısı, 2009 yılındakilere oranla çoooook daha fazlaymış. Önceleri cep telefonu satın alma sebebi güvenlikti fakat şimdi sms gönderme için kullanılıyorlar. Bu noktada akla bi' soru geliyor:"Arkadaşlar işiniz gücünüz yok mu sizin? N'aapıyorsunuz yahu?" :)