Facebook Tek Kullanımlık Şifre Alma

Facebook, dünyadaki en popüler sosyal paylaşım sitesi olarak en ön sırada yer alıyor. Milyonlarca kullanıcı sitede saatlerini harcamaktan çekinmezken, video izleme, durum güncelleme ve anlık mesajlaşma gibi etkinliklerle üyeleri bir arada tutmayı başaran bu büyük sosyal platform güvenlik anlamında yeni bir sisteme geçiyor: Facebook tek kullanımlık şifre sistemi. Kullanıcılarının güvenliğini üst düzeyde tutmayı amaçladıklarını her fırsatta belirten şirket yetkilileri üyeler tarafından yapılan geribildirimleri dikkate aldığını bu yeni güvenlik sistemi ile bir nebze olsun ortaya koydu.

Özellikle toplu alanlarda, herkesin kullanımına açık olan internet bağlantıları kullanılarak Facebook girişi yapıldığında, hesabın açık unutulması gibi sorunlardan dolayı birden fazla kişinin bir hesabı yönettiği durumlar ortaya çıkıyor, hesaplara izinsiz erişim olanağı doğuyordu. Bunun önüne geçmek için geliştirilen tek kullanımlık şifre sistemi sayesinde, üyeler kamuya açık alanlarda internete g irdiklerinde, Facebook hesaplarını açık unutma ihtimallerine karşın, tek kullanımlık şifre isteyecek. Şifre cep telefonuna kısa mesaj ile gelecek ve takip eden 20 dakika içerisinde gönderilen şifre ile Facebook girişi sağlanacak ve bu süre sonunda hesaba erişim için yeni bir tek kullanımlık şifre istemek gerekecek.

Sistem şu an için sadece Amerika'da kullanım aşamasında. Sistemden yararlanmak için mevcut cep telefon numaralarını Facebook sistemine kaydeden kullanıcılar, telefonlarından 32665 numarasına "otp" yazarak sms gönderdikten kısa bir süre sonra, tek kullanımlık şifrelerini öğrenebiliyorlar. Facebook tek kullanımlık şifre uygulaması diğer ülkelerde ve özellikle Türkiye'de ne zaman hayata geçirilir bilinmez. Zira konu ile ilgili resmi bir açıklama şu zamana kadar yapılmadı.