Toplumsal Etkileşim ve Sorunlar

Toplumdaki en büyük sıkıntı, karşılıklı olumsuz etkileşimdir. Olumlu olaylarda birbirinden ayrılan ve olumsuz olaylarda birbirine kenetlenip, o olayı benimseyen kısım her geçen gün artıp güçlenmektedir. Olumsuz, kötü ya da çirkin diye nitelendirilebilecek olaylar toplumları etkisi altına almış durum da ve öyle bir etki yaratmakta ki, buna sebep olarak toplumlar hızla bozulmaktadır. Bunu engellemek istemini %'lik bir oranla ifade edersek, geri dönüşüm hala %10 ile az da olsa umutlandırmaktadır. Ancak toplumun olumlu kesimleri, olumsuza yönelik bir karşı direnişe geçmez ise bu şanslarını da yitireceklerdir.

Toplumda ki olumlu kesimin karşı direnişi ne kadar erken başlarsa, olumsuz kesimin güçlenme hızı da o kadar azalır. Ancak bunu yapmak için bilinçli ve dikkatli hareket etmek gerekir. Aksi takdirde kendinizi korumaya çalışırken, karşı tarafın kurbanı olabilirsiniz. Bunu engellemek için de yine hareketlerinizi, konuşma ve toplum içindeki davranışlarınızı tabir-i caiz ise virüs taramasından geçirmeniz gerekmektedir. Bunu yapana herkes olumsuz kesime karşı ufak da olsa bir başarı elde etmek mümkündür.

Elde edilecek her başarı toplumda ki olumlu etkileşimin güçlenmesi ve bu da bir süre sonra olumsuz kesimin düşünce yönünden yok olmasını sağlayacaktır. Takdir edilen her olumlu davranış aslında kişi için kazanılan bir başarı değil, toplum için kazanılmış bir ara savaş gibidir..

Gününüz hayırlı, hayatınız her daim mutlu olması dileğiyle

Etiketler: toplum sorun etkileşim