Bayanların GÖĞSÜ cinsel bir obje midir?

Bayanların GÖĞSÜ cinsel bir obje midir? Cinsel bir şey midir? Herhalde herkes bu konuda hemfikirdir. Peki vücudun cinsel bir bölgesi olduğuna göre, neden, buralarının tamamına yakını AÇILIR?

Konuyu dine getirmeden, sırf İNSANİ olarak ele alalım. Geleneklerimizde bir yiyecek bile eğer başkasına verilemeyecekse GÖSTERİLMEDEN yenir. Annelerimiz elimizde başkalarının alamayacağı bir yiyecekle bizi sokağa salmazdı. Halen de genellikle dikkat edilir. Ki, yiyecekler vücudumuzdan bir parça değil. “Bir yiyeceğe bile” insanın ağzının suyunu akıtmak doğru olmadığına göre …

Göğüs insanı ÖZELİ değil midir? Neden umuma açılır? MODA ise eğer bunun sebebi, ne kadar kudretliymiş bu moda! Silah zoru ile yapılmayacak bir şeyi yaptırıyor. İNSANIN bir vasfı da “özelinin” olmasıdır.

Bir erkek de (erkeklerin genel yaptığını düşünelim) göğsünden BİR DÜĞME fazla açsa tuhaf karşılanıyor. Bir ara hiç tasvip etmediğim, iğrenç bulduğum GUCCİ adlı bir markanın reklamında olduğu gibi, erkekler de mesela, affedersiniz “orasının sırf kıllarını bile gösterse” aklı, insanlığı başında olanları bu rahatsız etmez mi? Vücut senin değildir (EMANETTİR, bizde bırakılmayacaktır.) Amma, varsayalım "benim" deniyorsa da senin olan HER ŞEYİ  göstermen doğru değildir. Mesela, göğüs kıllarının alındığı CIMBIZLA sokakta gezmezsiniz.

cocuklar duymasin meltem pijama

Yine gözlemlediğim bir şey de evde giyilen PİJAMANIN dışarıda giyilen giysilerden daha KAPALI olması. Hemen bir örnek: Çocuklar Duymasın'daki Meltem Hanım.

Ayrıca “giyim noktasında” özümüzden çok uzaklaşıldığı durumlar da var. Yeni yayına giren “Al Yazmalım” dizisinde YAZMA diye bahsedilen sadece “toka” vb. gibi bir aksesuar. Bu toplumda yazma kime sorulursa, “başı örten” bir şey olduğunu söyler.

İnsanın, hayatındaki bir çok soruya cevap verebilmesi için NASIL GİYİNECEĞİ de dahil, ŞU SORULARA DA cevap araması ve cevap vermesi gerekir: Nereden geldim? Ne için geldim? Dünyaya gelmemiz ve dünyada bizim için lazım her şeyin olması tesadüf mü? Hayvanlar gibi sadece yiyip içecek ve sair eylemlerde bulunacaksak bizde neden ARTI ÖZELLİKLER var? ÖLÜNCE (atıyorum; milyonda bir ihtimal bile olsa) HESAP var mı? Bu konular ile ilgilenmemek ÇÖZÜM mü? Dünyada araba sürmek için EHLİYET ŞART. Hem araba süreceğim. Ama imtihana da girmem diyemiyoruz. Kabre doğru YOLCULUK gözüküyor. Yolcu “gideceği yeri” düşünür, planlar. Aksi taktirde…

HÜSEYİN COŞAR

19.09.2011