Düşündüklerim 16

1) Kendini, kendi ile tanıyanlara; kendini, kendi ile kandırmayanlara ne mutlu! Yalnızlığı, kendiyle özel olarak paylaşanlara ne mutlu!


2) Sahip olmak istediğin kişiliğin kendisi ol. O da sen olacaksın!


3) Yaşayacaklarımıza büyük bir özlem, yaşadıklarımıza büyük bir pişmanlık içinde, şimdi'lerimizi eritiyoruz. Sadece, ölü yaşıyoruz...


4) Bir martının çığlıkları arasında, su yüzeyinde kapacağı balığın çaresizliği var şimdi bende...


5) Doğru empati, içinde saygıyı ve eşitliği barındırır, sevmeyi öğretir; Merhamet duygusu, içinde eşitsizliği barındırır, aşağılamayı emreder!


6) Gerçeğe tek başına ulaşabilirsin ama gerçeğin sarhoşluğunu tek başına yaşayamazsın.


7) İnsan insana muhtaç olamaz, olmamalı. İnsan insanı tamamlamalı. Elinden tutmalı, gerçeğe beraber yürümeli. İnsan insanı sevmeli...


8) Fiziksel engelleri ve giyimi farklı olanlara önyargı ile yaklaşan veya onlara farklı bakan ahmakların, en büyük engeli; akıl denen yetiden yoksun olmalarıdır!


9) Normal olan genel çerçevede toplumun istediği kişidir. Çünkü toplum, çizdiği şeklin içine sığanları ödüllendirdi: 'Normal birey' dedi. Anormal olan birey, o sınırları aştı, gerçeği gördü, içi ferahladı ama toplum onu bu sefer cezalandırdı: ya katletti ya sürdü ya da reddetti.


10) Şimdi bizler neredeyiz? Hangi kötülüğün tohumlarını saçtık kalplerimize ve hangi kötü ağacı büyüttük zihinlerimizde? Hangi kötülüğün meyvesini vicdan diye verdik birbirimi. Ve kim zerk etti bize zorbalıkla tüm bunları? Kim kötü kim iyi anlayamıyorum?