Öğretmenimize Sözümüz: Unutmayacağız

Eğitim biterse yaşam biter, yaşamı savunanlar gider. Eğitim insanların hayata tutunmalarının yekpare sebebidir.

Neden, eğitimi bitirmek için emsalsiz ve kahpe bir plan yapılır ve bu planın bir parçası olarak eğitimin neferlerine silah doğrultur. Çünkü, insanların yaşam haklarını savunan en önemli önderlerdir öğretmenler. Öğretmen korkmaz, öğretmen gerçeği söylemekten çekinmez ve öğretmen bildiği doğru için bu katillerin karşına elinde kalem, kalbinde vicdan ve fikri hür şekilde çıkar. Bu yüzdendir öğretmen(ler)e karşı yapılan kahpe terör eylemleri.

Yakın zamanda bir öğretmen kardeşimizi, bir yoldaşımızı kaybettik. Ne büyük acıdır ki ölüme meydan okuyan öğretmenimizin hayata tutunamaması ve ne acı ki bunu yapanların fikri karanlık ve kalbini nefret kaplaması.

Unutmayacağız! Bunu yapanların karşısına elimizde kitap kalem, kalbimizde vicdan ve düşüncelerimizi süsleyen yaşam hakkını savunanlar olarak çıkacağız.

Unutmayacağız! Bunu yapanlara, vahşilere karşı sonsuza dek mücadele vereceğiz.

Toplumu aydınlatacak ve onları koruyacak, eğitecek, ileriye taşıyacak, yaşatacak öğretmenlerdir. Aynı zalime karşı, karanlığa karşı mücadele veren Şenay Aybüke Yalçın gibi.

Zalimin karşısında, yolumuzu şehit öğretmenlerimizin ışığı aydınlatacaktır… Selam olsun bu yolda mücadele veren öğretmenlerimize…