Öğrenemediğim Duygu

Hayallerimden bahsetmiştim ona aslında tek hayalim oydu. 

                                                                       -Nadire KAYA-Image title

✍️✍️✍️✍️✍️

"Hayalle" başlayan bir cümle istemiştim ondan sadece bir cümle, devamını getiremedim, anlamını bilmediğim bir cümle istemiştim ondan. Bana anlatmasını istemiştim. Hayal ne demek, onun için neyi ifade eder? ne kadar büyüktür hayalleri? Ya da Ne kadar sık hayal kurar?

Öğrenmek istemiştim sadece fakat konuşmaya başladıktan sonra bir şey farkettim gözlerinde. Sıradışı değişik ve bir o kadarda gerçek dışı. Önce gözlerinde gördüm. Daha sonra kelimelerine kulak kesildim tekrar ve gördüklerim doğruladı duyduklarımı.

Ansızın elimi kaldırdım ve "Tamam" dedim. Şaşkın bakışlar eşliğinde başka bir konu açtı kendisine ve başladı kelimeler havada uçuşmaya. Devam etmesini istiyordum fakat korkuyordum da bir yandan. Bu değişik duygu türevi ilk defa hayat buluyordu bedenimde.

"Hayal" adındaki bu duygu ilk defa misafir oluyordu kalbime. Denemek istedim acaba başka şeylerde sorsam görürmüydüm gözlerinden?

Büyük bir heyecanla ve birazdan ne olacak acaba merakı ile kelimelerini kestim hızlıca. Coşkulu ve biraz tedirgin bir sesle "Umut ne demek senin için? Ne ifade ediyor? Ne kadar gerçek sence merak ettim doğrusu.." diye sordum. Cılız bir sesle ürkek bakışlarla baktı bana, içim cız etti. Dudaklarını yavaşça araladı ve "Umut etmek, şimdi bir tren istasyonunda  vapur beklemek gibi.. "  dedi görmeliydiniz gözlerindeki yıkılışı, kelimelerindeki yardım çığlıklarını. Gözlerindeki kırıkları süpürmek istedim ellerimde. Kovabilir mişim gibi tek, tek her birini avcumun içine almak istedim. Az önce gözlerindeki kırıklar şimdi en güzel tabloyu sunuyordu bana. Onu tekrar inceledim baştan aşağı yaşına rağmen hala yeni öğrenen bir çocuk gibi kötülüklerden haberi yoktu etrafına bakıyor "Ben  mutluyum." diyordu.

İşte buydu "Hayal" onun gözlerine bakıp düşüncelerine esiri olmak. İşte bu kadar dı "Hayal kırıklığı" Onun için anlamını bilmediği öğrenmekten çekindiği...

✍️✍️✍️✍️

Her biri 2014 senesinde yazdığım kısa denemelerdir. Okuduğunuz için teşekkürler