Menfaat gezegeni

Yaşadığım yer, tüm köhneliğiyle beni adını anmak istemeyeceğiniz "ölüm" e sürmekte.Ölüm...Ölüm burada çok kolay.Doğarsın,büyümeye fırsatın kalmaz ve ansızın kurtulursun tüm "yaşamak savaşı"ndan. Açlıktan ölmek mi?Biz açlıktan değil, sizin tokluğunuzdan ölüyoruz.

 Bu gezegenin adı "menfaat".Ve yalnızca öldürmek isteyen yaşar, yaşamak isteyen ölür ve ölmek isteyen çoktan ölmüştür.Bu gezegen iki kıt'adan oluşur : AÇ ve TOK. Aç ve ölüme hayran; tok ve sonsuzluğu arayan. Aç ve anadan üryan, tok ve rüyası olmayan.Rüyada yaşadığını zannedenlerin kıt'ası kabustur fark edemedikleri. Açlar kıt'ası mapustus gezegene.Ne gidecek yeri vardır "Aç" ların ne gitmeyecek sebepleri. Açlar ağlar, toklar ağlatır lakin gülen yoktur bu gezegende.

 Tüm duyguların yerini hazan rüzgarları sarmıştır, gülümsemek yıllar önce unutulup gitmiştir ve kelimeler hiç kimsenin umrunda değildir.Çünkü toklar kelimeleri yemiştir, ve açlar derdini anlatacak dermanı çoktan yitirmiştir.

 Bu gezegenin adı "menfaat". Kimse fayda sağlamak için savaşmaz ve barış zaten kelimelerle birlikte yenmiştir. Herkesin tek hedefi vardır: kaybettirmek.Kazanan yoktur ama kaybettiren zafer zannettiği mağlubiyeti tadar burada.Ve her savaşın kaybedeni aç, kaybettireni toktur.

 Açlar kıt'asında çocukların oyuncağı yoktur çünkü oynayacak ne takat  ne de heves kalmamıştır yüreklerde.Açlar kıt'asında hastalandığımızda gidecek bir doktorumuz,doktoru barındıracak bir hastahanemiz yoktur çünkü doktorlar bile hastalanmış ve hayata gözlerini yummuştur çoktan.Açlar kıt'asında sadece dualar vardır gökyüzüne ulaşmak için can atan, bir de bebeklerin ağlamaları. Açlar kıt'asına kimse açlar kıt'ası demez, buranın takma adı: Afrika'dır. Togo,Sierra Lione,Nijerya,Eritre... 

 Hassan hiç et yemedi mesela, daha doğrusu Hassan  ağaç kabukları ve suyla büyüdü.Abedin dün doğdu ve bugün öldü. Ade konuşmayı henüz öğrenmedi fakat eğer gözyaşı akıtabilirse açlığını anlatacak annesi Begum'a. Begum bebeğini de alıp bir ay kadar sürecek olan "su" yolculuğuna çıkacak yarın. Yarın kim ölür acaba ?Dihya, Eniola,Falah... Falah "başarı" demek. Neyin başarısı bu hayatta kalmanın mı? Ölümle savaş olur mu? Su için çıkılacak uzun yolculuk ölümden daha zor.Çünkü bu yolculuk ölümü de barındırır içinde.Gamada... Adının anlamı "mutlu". Belki de babası hayata tutunmayı başarırsa mutlu olsun diye böyle takmıştır ismini.Belki de babası ölmüştür o doğmadan önce.Sahi Gamada ismi çok eski olmalı zira bu kıt'ada yüzlerce yıldır mutluluk kendini göstermedi.Toklar kıt'ası mutluluğu da yemiştir belki.Bundan kime ne! Açların bunu düşünecek vakitleri yok.Çünkü kimsenin yaşayacak vakti kalmadı.

 Burada saat denilen aleti kimse kullanmaz.Güneş kavurmaya başladığında tenlerimizi,gün de kavurmaya başlar bizi. Güneş bizden uzaklaştıkça soğuk, toklar kıt'asının nefretiyle üşütür hepimizi. Aslında hiçbirimiz sıtmadan,hummadan değil toklar kıt'asının hırsından ölüyoruz.Buranın kataraktı, toklar kıt'asının körlüğünden daha kutsal ;çamuru, toklar kıt'asının hamurundan da berrak. Burada yürekler kimseyi rahatsız etmeden sessizce atar toklar kıt'asındaki yüreksizlere inat.Fakat yarın bambaşka bir ses duyulacak  gökyüzünde.Yarın toklar kıt'asından misafirlerimiz var.

Yarın...

Toklar kıt'asından bu gelenler kim?Bunlar misafir mi dertlerimize, yoksa düşman mı kalplerimize? Bu gelenler ortak mı halimize,yoksa karanlık mı ümidimize?Bu gelen...

KİM?

Etiketler: Esra Nur yazıları