Cihanı Aydınlatan Mum

Sen ki ezberleri bozan, bozulanı düzelten, yapılanı Allah yoluna adayan, islam aleminin yegane liderisin. Seni doğrulamamışsa bu sözlerim, yoluna çile çekmemişsebu bedenim, davan ile dertlenmemişse bu başım seninle paylaşılmamışsa aşım, şu alemde neden varımki. Hani demiştin ya bize ‘doğru’ çoğunluğun dediği değil Allah’ın dediğidir diye bu gün tekrar çoğaldık biz ya Rasulallah. Çoğaldıkça hakikatten saptık. Saptık ki öğretilerini unuttuk. 

İnsanın aklına sığmayan vahiy ile desteklenmen duha suresinde geçtiği gibi gönlün dardayken felaha ulaştırılman, toplumdaki geleneğe baş kaldırman, bize beşer değil de insan olmayı öğretmen, yaşayan Kuran, ahlaken Kuran olman, insan üstü değil de üstün insan olmandan ve ‘Allah’ın vadi haktır’ sırrıyla sa’y etmenden dolayı bu çetin yolda ben de can vermeye hazırım !

Şimdilerde durumlar karışık. Medeniyet (!) için cahiliyyeye tekrar döndük. Biri de durun demedi, hepimiz dünden razıydık. Şimdilerde durumlar karışık, kendi sözlerine destek olsun diye kullanılır olmuş senin sözlerin. Şimdilerde kaynaklar konuşur olmuş, hanif fıtratı devreden kalktı, kuran ahlakı devreden kalktı, senden bile daha doğru olan (!) kaynaklar geldi. Gelsen desen, ben bunları söylemedim, sana inanacaklar kalmadı artık efendim. Biz O’ndan bize gelen en büyük hediyeye sahip çıkmadık, şimdilerde durumlar çok karışık…

Sahabeler gibi olmak değil niyetim. Seni görmesem de olur. Ki zaten görmüyoruz. Neye inanacağımı şaşırmış durumdayım, sen olsaydın senin ağzından duysaydım inanacaklarımı. İnanmayacaklarımı duymasaydım. Şimdiler de durumlar karışık duyduklarıma inanamıyorum…

Sana olan sevgiler de karışık efendim. Artık bir sevgi profili var, oraya giremezsen seni sevmiyor demektir çoğu alimce. Sevgiyi bile sınırlandırıp bir profile koydular efendim. Muhammet deyince elini kalbine götürmezsen veya gözyaşı dökmezsen seni sevmiyor oluyormuşuz! Yazarın dediği gibi sevgimiz platonik, gösteriş haline dönmüş haberimiz yok efendim. En müslümanı bile kafir efendim, böyle sevmedik diye profiline uymadık diye artık onlarca kafiriz efendim!

Arkadaşların Nuh, Lut, İsa, İbrahim, Musa… Eşlerin Hatice, Sevde, Aişe, Mariya… Dostların Ebu Bekir, Ömer, Ali, Osman… Ama burada izin verirsen ben de varım efendim. Zamanın ne önemi var zamanı insan yaratıyor. Ben sana inanıyor, cahiliyyeye, geleneğe baş kaldırıyorum o halde ben de senin dostunum efendim. 

Dedim ya şimdiler de durumlar karışık. Defettiğin şirk düzeni geri gelmiş durumda. Koyduğun insan haklarını batı düzenlemiş (!) durumda. Biz de susmuşuz, ekmeklerine bal sürer olmuşuz. Kaldırdığın kölelik geri geldi, mazlum hala zalimin kölesi efendim!

Olmaz ama … Gel de arındır bu kirleri, biz kendi başımıza bulanık sularda yüzüyoruz, ya boğuluyoruz ya da iyice bulandırıyoruz efendim. 

Olmaz ama …Gelsen yağmalanmış ruhumuza bir çare bulsan. Hem göreceksin Aişe gibi sözlerine olanlar kalkan. 

Olsaydım. Seni gölgeleyen bir ağaç, seni ıslatan bir yağmur, çölde susuz, aç, evsiz, barksız olsaydım. Ama yanımda sen olsaydın. 

Olsaydım…Ebedi aşk yolcuğunda giydiğin bir ayakkabı, döktüğün bir ter, süzülen bir inci, çölde su içtiğin bir vahada, kalbini okşayan bir ayet de ben olsaydım! 

Özlüyorum efendim. Belki tam bilmeden seni, tam tanımadan ama ben baharı çok özlüyorum. Adın gibi emin olmayı çok özlüyorum. 

Şimdiler de ortalık karışık. Kan revan içindeyiz, zalimin zulmü iyiden iyiye arttı belki kanla değil ama imanımızı yaralayarak, kahrederek. Çaresizlik zirvede, Ebu Cehiller serbest. Ömerler hapiste. Sen zaten yoksun artık. Düşmanlar içimizde, dostluklar kül artık. Yemekler çok arttı, kıymet bilen yok artık …

Ne için can vereceğimizi şaşırır olduk, şimdilerde sorsan herkes cihatçı, ne için can veriyoruz, vatan için mi, ırk için mi, dil için mi, yoksa olması gereken Allah için mi ? Bid’atlar cihat olmuş, cihatlar bi’at görülür…

Şimdiler de bahar kış, yollar yokuş 

Şimdiler de kışlar çok soğuk, insanlar boğuk

Şimdiler de yokluklar varlık, varlıklar yokluk…

Şimdiler de ortalık karışık, bir dua belki bir yakarış. Gelmeyeceğine imanın sonsuz, ayet ve Ömer’in dediği olmasaydı, küçük bir çocuk gibi beklerdim. Ama bize Kuran’a imanı sen öğrettiysen biz beklemeyiz efendim ! Beklediğimiz ancak senin gibi Allah için uğraşıp bu yolda can vermek, asıl seni bu yolla örnek almak. O halde bekliyoruz efendim !