BOZUK DÜZEN

 

Yaşamak gitgide zorlaşıyor.Bilmem farkında mısınız ? Bütün özgürlüklerimiz elimizden bir bir alınıyor.Toplumsal koşullar vicdanımızı daha az kullanmamızı sağlıyor ve sonunda vicdanımız köreliyor.İşlevini sonsuza dek yitiriyor.Yapılan tüm zulümlere ve adaletsizliklere karşı sessiz kalıyoruz.Sorgulamayı,karşı gelmeyi ve eleştirmeyi gereksiz görüp boyun eğiyoruz.Ama şunu kesinlikle unutmamalıyız ki ;Haksızlığa karşı susup,boyun eğmek alçakların görevidir.

Karın tokluğuna çalışan işçiler,çöp konteynerleri içinde kedilerle beraber yemek arayan adamlar,açlığın pençesinde yaşam mücadelesi veren çocuklar,savaşın esiri olmuş yıkık dökük şehirler,sokaklarda yaşamaya mahkum edilmiş kimsesizler,insanların ihtiyaçları(!) uğruna canlarından olan hayvanlar...

Bu bozuk düzen daha fazla can almak, sorun çıkarmak ve kendi istediği gibi düşünen insanlar yaratmak isteyecektir.Birçok zavallı insan bu sistem altında ezilecek,bazıları onları ezmekle meşgul olurken,bazıları da koyun gibi olanları sessizce izleyecektir.

Bizler niçin sistemin yarattığı bir koyun sürüsü olalım ki ? Niçin insanlığın huzurunu kendimize bir dava edinmeyelim ? 

İnsanlık kan ağlarken,dünya savaş meydanına dönmüşken susmak için hiçbir sebebim yok.Oysa bağırmak ve bozuk düzene isyan etmek için çokça sebebim var.Çokça sebebimiz var.

Peygamber efendimiz(sav) döneminde yaşamış sahabelerden biri olan, Ebu Zerr El-Gıfari'nin "Geceyi aç geçirip sabahına kılıcına davranmayanın aklından şüphe ederim.”sözü hakkımızı sonuna kadar aramamız gerektiğini bize çok iyi hatırlatmaktadır.Tabi bu sözde kılıcına davranmak demek  savaş çıkarmak anlamından ziyade,itiraz etmek ve karşı gelmek anlamındadır.Zaten Müslüman bir insan her zaman merhametli ve barış yanlısı olmalıdır.

Dünya da huzur ve barış ortamını sağlamak için sonuna kadar uğraşmalıyız.Eğer gerçekten özümüze dönebilirsek,kaybolan vicdanımızı bulup ona kulak verirsek bunu başarabiliriz. Evet,dünyayı daha güzel bir yer haline getirebiliriz.Hayallerimizde canlanan ütopyaları gerçekleştirebiliriz.

 Şu sözü hiç unutmayalım ve üzerine çokça düşünelim:"Komşusu açken tok yatan bizden değildir."