Zafer

"Sonunda kavuşmak varsa ayrılıkta güzeldir." severim bu sözü kim demiş ise ağzına sağlık. Güzel bir söz ama buna burda bir nokta koymalı ve tersini düşünmeli. Ama ya yoksa? Yoksa, bu ölümdür çünkü başka hiç bir ayrılık dünyada Allah isterse imkansız değildir dünyanın iki farklı noktasında olsanız bile kader denilen o muazzam işleyen düzen sizi bir araya getirir ne güzeldir onu beklemek bir yerde buluşma umudu ile ama ya ölüm? işte o bambaşka bişey mesela birini kaybetmek anlamak mümkün mü? Sevdiklerini kaybeden arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum onları başıma gelmeden anlayacak kadar bencil olduğum için. Şimdi buna bir ara verelim..

Nice Fatihler gündüzleri dimdik duruken semaya karanlık çaldı mı defalarca aynı yerden, aynı şekilde vuruldu, her gün biraz daha şiddetli acı ile öldü. Bu acılar mıdır Fatihi Fatih yapan. Acı olmadan güçlü olunmaz mı ki illa akacak mı o göz yaşı? çok zordur o geceler. Aslında o zaman ne ölüsün ne de diri arada arafta..

Uzun zamandır bunu yazmak istiyordum aklımı bu gece toparlayabildim. Ben sevdiğimi kaybedicem. Bunu düşünerek bilerek yaşamak o kadar zor ki Allaha sığınmasam nefes almaya gücüm yok.. çok zor göz göze geldiğinde gözlerini kaçırmak. Çok zor hayallerini bir bir unutmak. Çok zor hastayken bile ilk seni düşünen, senden ayrılacağı için üzülen gözleri görüp beni düşünmesin diye bilerek saçma sapan davranmak. Çok zor bunu kimseye anlatamamak, rahatça göz yaşı dökememek. Sessiz çığlık nedir öğrendim. En acısı ne? Onu dile getiremiyorum, hissediyorum ama kelimeler kifayetsiz kalıyor. Ne bileyim işte çok zor. Herkes sevdiğine sevdiğini söylesin ben şimdi her fırsatta seni seviyorum diyorum belki bir daha diyemeyeceğim. Anlatacak o kadar çok şey var ki ama benim kafam o kadar dağınık o kadar yorgun ki cümleleri toparlayamıyorum gözlerim yerinden çıkacakcasına ağrıyor. Cümleleri toparlamıyorum affedin sadece demek istediğim sevdiklerinizin kıymetini bilin. Diğer yarımı kaydeceğim yarım yaşayacağım. Yine de herşeye rağmen şükür ediyorum, ya onu hiç tanımaysadım. 

Ahirette buluşmak dileğiyle.. Seni seviyorum.