Ferrarisini Satan Bilge

Amerika’da işini çok iyi yapan,ünlü,yakışıklı,yaşı 50’lerde bir avukat…İş yoğunluğu ve stres onu 70’li yaşlarda gösteriyor.Monoton ve stresli bir hayattan dolayı sağlığı da bozulan Julian Mantle, hayatta zengin bir insanın sahip olmak istediği hemen hemen her şeye sahip:malikane,ferrari,şöhret…

Bir gün mahkeme salonunda davasını savunurken yığılıp kalan Julian,hastaneye kaldırılır ve tedavisinin ardından kimseye haber vermeden, sahip olduğu şatafatlı hayatı,malikanesini, ferrarisini, kariyerini geride bırakarak Hindistan’a, hayatını yeniden şekillendirmeye gider.

Daha sağlıklı,mutlu ve stressiz bir hayat arzulamaktadır.Bunu başaran insanlar olan Yogilerle tanışıp onlardan istifade etmeye çalışır.Ve bilge Yogi Raman’dan öğrendiği öğretileri kendi hayatına uygulayarak hayatını yeniden şekillendirir.

Uzun bir aradan sonra ülkesine döndüğünde tek amacı vardır:Öğrendiklerini çevresindeki insanlara anlatmak ve herkesin bundan faydalanmasını sağlamak.

İşte, Robin Sharma’nın,Ferrarisini Satan Bilge adlı kitabı bu olay etrafında Julian Mantle’nin, Hindistan’da Yogi Raman’dan öğrendiği stressiz, mutlu ve sağlıklı yaşamla ilgili öğretilerin yer aldığı, insanı içine doğru bir yolculuğa davet eden, sürükleyici, keyif verici bir eser.

Bazı öğretilerin/prensiplerin hikayeleştirilerek anlatılması, anlatılanların akılda kalıcılığını pekiştiriyor.Eser, roman formatında olmasına rağmen daha çok bir kişisel gelişim kitabını çağrıştırıyor.

Okuduğunuzda durup düşünmeye, kendi hayatınızın gidişatını sorgulamaya başlıyorsunuz.Zaten kitap okumaktan maksat da bu değil mi? Eser bunu başarıyor.