Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe

"Kimsenin gurbette alma canını" demişti şair. "Varıp sevdiğine kavuşmayınca..." Ne de güzel demiş. Gurbetin içinde gurbet vardır derdi bir yanım hep. Diğer yanım da kabul etti artık. İnsan hayatından bir kere sürgün edilir, gerisi arayıştan ibarettir gibi gelir hep bana. Belki o 'bir yanım' diye adlandırdığım kısım karanlık bir oda da aynaya bakmaya çalışan genç kız gibi çaresizdir, ve karanlıkta tutunduğu demiri sımsıkı kavrayan bir çocuğun korkusudur. Hep buna inanmıştır. 

Diğer yanım güllük gülistanlık... Gerçi öyle bir bahçede büyümedim de ben nereden geliyor bu neşe bir bilsem... Renkli çocuğumun karanlıktan korkarken ağladığı zamanlar sanki bahçeme bir kuyu kazılır. Çiçeklerim intihar eder, papatyalarım; o çok sevdiğim papatyalarım söner.. Mezarı olur o derinlik. Koparılmış umutlurda dahil olur oraya ruhumu ele geçirir bir siyahlık, bir kara bulut.. Oysa ne de severdim bulutun beyazını, yağmurun temizini. Çamur kokusunu da orda sevdim, karda üşümeyi de. Belki de yalnızlığın acı ve keskin boyutunu bildiğimdendir yalnız çiçeklere meylim. 

Ben sarıyı güneşte severim, bağda bayırda severim. Maviyi en çok da Türkiyem'de severim. Allah bana bi sarı vermiş bir mavi. Ne kadar şükretsem okyanusta bir balıktır şükrüm. Dipsiz bucaksız bu gökte zıplama çabamdır belki yaşamam. Biraz boyum uzasın diye. Başımın göğe ereceğinden de değil. Gülün karasına tutulmuş bir kuştur sana olan aşkım, sevgim... Ne kendini alabilir senden, ne yaklaşmaya cesaret eder. Korkar bu beden siyahtan. Her ne kadar yarısı siyah da olsa korkar senden. Bu güzellik nerden? Bulutlardan mı aldın saçının hayal ettiğim kısmını? Yıldızlardan mı çaldın gözünün ışığını? Peki ya ay kadar güzel olmayı nerden öğrendi bu çehren? Bana da öğretir misin? Belki beni sever, güneşi saçlarıma benzetirsin. Gurbetin akşam gibi. Tam su içecekken okunan ezan gibisin.. Senden sürgün edildim edileli her yere seni yazdım. Belki döndüğüm yolda, bu zayıf hafızamla yolumu kaybederim diye. Dönünce seni bulabilmek için yazdım. Bulutlara, aya, yıldızlara senden birer tohum ektim. Her gece göremesem de kalbimde taşıyorum seni. Bir gün gözümün gördüğü bir karanlığa kayan bir yıldız olacakmışsın gibi, karanlığıma bir yıldız gibi doğacakmışsın gibi...

Image title


Etiketler: hayat yaşam aşk