Düş Gömleği

''Geçmişinde kalmışlardan haber almak bazen korkutur adamı. Mesela ölüm haberi almaktan beterdir bazen eski kadınlarının başka heriflerle olan ilişkilerini öğrenmek. Hem bu durum kendininde içinde olduğu sürüsüyle kadın erkek çiftleşmelerinin bir parçası gibi hissettirir adama. İğrenç bir hayatının olduğunu düşünmene neden olabilir..Ya da okul yıllarında nefret ettiğin pisliğin tekinin şimdilerde çok zengin olduğunu öğrenmek ne de sinir bozucudur. Biliyor musun ben hiç duymam geçmişimi....''

 

...diyerek kendince haklı tezini örnekleyip şu an yapmak istediği eylemi gerçekleştirmek için zemin hazırlamış ve Rasim'in bir kaç kelime etmesine olanak vermeden devam etmişti.

 

''Gelecekse hep bir hayaldir. Muhtemelen bir çokları gibi sen de hak etmediğin bir hayatın sahnesinde görürsün kendini. Mutlu bir adam hayalidir sadece. Özgürlüğün tadını çıkarabilirsin kardeşim hayalinde. Güzel seksi bir kadın ya da birden fazlası ve sonra bir Mustang ya da Camaro senin olabilir. Geçmisine kulaklarını tıkayıp gözlerini kapatıp hayaller kursana, sende mutlu olsana...''

 

...Bu cümlelerden sonra odada sessizlik hakimdi ve tek ses konuşmalardan etkilenmiş olacak ki kendisini hayaller alemine bırakan gözleri kapalı Rasim Bey'in derin nefes alışverişlerinden gelen hırıltılardı.

Günün ilk ışıkları pencereden içeri sızmaya başlamıştı ve arkadaşını sakinleştirmeyi başardığı için artık rahatlıkla uyuyabilirdi.

 

Coşkun Ever