Kadına El Kaldıranlar Siz Müslüman Mısınız?

Kadına yapılan şiddetin bedelini her seferinde islama kesmeye çalışan yobaz müslümanlar var bizim ülkemizde, maalesef. 'Müslüman bir ülkede bunlar olur mu?' diyerek perspektiflerinin ne kadar da dar ve çaresiz olduğunu göstermiyor mu bu zihniyet? Çünkü 'Kadın, Allah'in sizlere emanetidir' diyerek erkeklere öğütte bulunan peygamberdir Hz. Muhammed (s.a.v).  Ve onun sünnetine uymayan zalim insanlar, islamın göstergesi değildir pektabii ki. 

Şimdi, önümüze bir kalem ve kağıt alalım. Ve resim, bi' resim çizelim objektif bir şekilde. Ana temasında samimi ve gerçek bir müslüman olan, samimi bir resim çizelim. Bu kişinin adını Ömer koyalım yahut Ali. Bu müslümanın ahlakına bakalım, bir de yaşantısına. Ve çizelim tüm bunları da. Resimde farklı farklı pozlar yaratalım aynı anda. Bir yandan namaz kılan, bir yandan içki içen bir kare yaratalım. Bir yandan cami, bir yandan meyhane yaratalım. Hadi korkusuzca düşünün. 

Cami ve meyhaneyi herhangi bir karede aynı hale sokabilme ihtimalini bir düşünün. Namaz ve içki... Birbirine ne kadar da uzak iki kavram değil mi? Şimdi çizdiğiniz resime uzaktan bir bakın. Tuvalinizde hatalar var görüyorsunuz. Ömer'in ya da Ali'nin Allah'a hamd edip, sonra ona isyan etmesi sizin için bir paradoksdur değil mi? 

Peki ya siz bu tezatı bu resimde bu kadar kolay farkediyorken, canice katledilen 20 yaşındaki masum Özgecan'ın halini islamın bir tezahürüymüşçesine nasıl gösteriyorsunuz? Yanlış olan hususları İslamla bağdaştırmak bir müslüman için sosyolojik bir saçmalıkken, ısrarla tecavüzü müslümanlığa bağlamak ahmaklıktır tek kelimeyle. 

İslamın kadınların hakkını koruma noktasındaki hassasiyetini anlayamayanlar, kadına tecavüz edip her türlü zulmedenler nasıl Hz. Muhammed'in ümmetine dahildirler? Dolayısıyla kendini müslüman zannedenler, ama her türlü ahlaksızlığı kendi dinine bağlayıp, islamı taşlayanlar, bu durumu siyasete veya sosyal hayata taşıyıp kullananlar elbetteki İslam'ın rahmetinden istifade edemezler.

Tecavüz de, tecavüzcü de, katil de İslam'dan uzak duranlara aittir. Son olarak, Resulullah (s.a.v) şöyle buyurur:"Kadın, erkeğin gelincik çiçeğidir."

Unutmayın!