İslam'ı Katletmek: Charlie Hebdo, Cumhuriyet Gazetesi ...

“Fransa'nın başkenti Paris'teki ofis binasına terörist saldırı sonrası, “12 kişinin” hayatını kaybettiği siyasi hiciv dergisi Charlie Hebdo bugün 3 milyon baskıyla çıktı. Derginin kapağında yine Hz. Muhammed'in karikatürüne yer verildi.”(1)

Adı geçen derginin “saldırıdan sonra yaptığı”, “ adalet, insaf” vb. kavramlar açısından da doğru değil. Çünkü, ne idüğü belirsiz, kime hizmet ettiği belirsiz bir güruh tarafından yapılan bir katl / katliam sebebiyle bu olayı hiçbir şekilde tasvip etmeyen, desteklemeyen aksine bu eylem ve fikirlerden kaçınan Müslümanları rencide etmek, tahrik etmek, provoke etmeye çalışmak hiç adil değil…

Hiç “insani” değil.

Hiç “ilkeli” değil.

Hiç “demokrasi yanlısı” bir tutum değil.

“Laiklik” ile bağdaştırılmaya çalışılsa da laiklikle hiç bağdaşır bir tarafı yok.

Ama laikliği, “dinsizlik” olarak anlayan, anlamaya / anlatmaya çalışanlar için bu tür dergilerin bu tür yayımları buna hizmet edebilir. Laikliğe tabii ki değil.

Ya da “laiklik” deyince Müslümanlara, onların, “en kutsal bildiği değerlere karşı” pervasızca, insanlığını yitirmişcesine hakaret etme, dalga geçme şeklinde anlayanlar içinde bu yayımlar normaldir; onlara göre, gereklidir bile.

Bakın, yaptıkları bu saygısızlığı, seviyesizliği .. nasıl savunuyorlar “laiklik” bağlamında?

Dergi, Türkçe dahil altı dilde yayımlandı. Paris'te basın toplantısı yapan Derginin Genel Yayın Yönetmeni Gerard Biard dün akşam yaptığı açıklamada, Türkçe baskının en önemlisi olduğunu belirterek" çünkü Türkiye'de anayasal LAİKLİK saldırı altında" dedi.(1)

Laikliği, Peygamberime sav ve Müslümanlara hakaret ederek mi sağlayacaksın?

Peygamberimi, sırf dinimizin istemediği bir şekilde, “karikatürize etmek bile (olumsuz bir mesaj olmasa da)” SALDIRININ daniskasıdır, en büyüğü ve en iğrencidir… O katillerden farkınız, onların elinde silah var sizin elinizde kalem var.

Şimdi, emin misiniz (dergi yönetmeni ve Cumhuriyet Gazetesi vb.ne hitaben) laikliğe gerçek anlamda katkı yaptığınıza?

Sizin (dergi yönetmeni ve Cumhuriyet Gazetesi vb.ne hitaben) laiklik anlayışınız bu ise ben böylesi bir laikliğe çok uzağım, sizin olsun.  Çok sevip, dilinize pelesenk ettiğiniz laikliğinizi vesile ederek, saygısızlığınızı, seviyesizliğinizi, tahrikinizi, Müslümanlaraı ne kadar dost (!) gördüğünüzü aşikar edin!

Biz biliyoruz, Müslümanlar 3 - 5 kişi iken de taşlanmış, ablukaya alınmış, kendi şehirlerinde yaşamaları onlara çok görülmüş, oradan göç etmek zorunda bırakılmış…

Tarihte, Peygamberimizi (sav) öldürene “100 deve sözü” verilecek kadar gözü dönmüş insan ve insan gruplarının olduğu malumdur…

Siz de şu anda bu menfur katliamı, güya İslam’a, Müslümanlara mal ederek, hatta kullanmak üzere olayın üzerine atlayarak  bir inancı katletmek istemektesiniz… Ancak, Peygamberimiz zamanında da “edebiyat” çok revaçta idi. Çok şairler vs. vardı. Ama O’nun (sav) getirdiği hakikatler günden güne benimsendi… Günümüze kadar geldi. Siz, bu gidişi engelleyeceğinizi zannediyorsanız, inşallah yanılacaksınız. Çünkü, İslam’da, ölüye de hayvana da saygı vardır. Savaşta bile olunsa…

O’NUN (SAV) GÜZEL AHLAKINDAN BİR PARÇA

Hz. Ali (ra), oğlu Hasan (ra)'ın "Bana dedemi anlat" demesi üzerine Rasûlullah (sav) ile ilgili şu gözlemlerini nakletmiştir:

“-Güler yüzlü, güzel huylu, nazik kalpli. Hiçbir zaman kaba ve sert olmamış.

Ağzından hiçbir zaman müstehcen, çirkin bir kelime çıkmamış. Başkalarını tenkit ve takbihten kaçınmış.

Sevmediği bir hareket veya durum karşısında bir şey söylemek zorunda kalırsa, onu yapanı kınamadan, incitmeden, kalbini kırmadan vazgeçirmeye çalışmış.”

“-Böyle durumlarda hatayı yapanı şahsen suçlamak yerine "Bazıları şöyle yapar, böyle eder" şeklindeki dolaylı ifadelerle hareketin yanlışlığını belirtip, kimseyi küçük düşürmeden, şahsiyetini rencide etmeden düzeltmeye gayret etmiş.” (Ahmet Taşgetiren Altınoluk Dergisi 1992-Subat, Sayı:072, Sayfa:003)

Cenâb-ı Hak (cc) buyuruyor:

“Sen elbette yüce bir ahlâk üzeresin!” (Kalem, 4)

CUMHURİYET GAZETESİ

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu, gazetenin yayımladığı “Charlie Hebdo ekine katılmadığını” belirtirken, yazılarına bir süre ara verdiğini duyurdu.”(2)

Sn. Yazar bile bu kadarını kaldıramamış. Peki bu tavırdan bir şeyler çıkarabilecek birileri var mı bu gazetede?

Siz (Cumhuriyet Gazatesi vb.ne hitaben).  Hedbo’dan daha saygısızsınız, çünkü siz çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’de bunu yaptınız!

Gerçi kızmaya gerek de yok. Sizin göreviniz zaten bu değil mi?

Fakat sizden ricamız, demokrasi, ÖZGÜRLÜK vb. güzel kelimeleri / kavramları bol bol kullanıp, hatta süsleyerek allayarak gerekli gereksiz sarfetmeyin…

DİYANET

“İslam peygamberinin adının kullanılarak, bir intikam duygusuyla yapıldığı söylenen bu katliam, rahmet ve barış elçisi Hz. Muhammed’in bütün insanlığa kazandırdığı yüce değerleri yok etmeye yönelik açık bir saldırıdır. Başka bir ifadeyle aynı zamanda bu saldırı İslam’ın ve bu yüce dine mensup Müslümanların kendisine doğrudan yapılmış bir saldırıdır. Hiç kimse ve hiçbir Müslüman Hz. Peygambere karşı yapılan saygısız ve seviyesiz düşüncelere karşı onun asla tasvip etmeyeceği çirkin yöntemlerle karşılık veremez.”(3)

(1)http://www.haberler.com/charlie-hebdo-turkce-de-6865533-haberi

(2) http://haber.sol.org.tr/medya/cumhuriyet-yazari-charlie-hebdo-seckisine-katilmiyorum-dedi-yazilarina-ara-verdi-105524

(3)http://www.diyanet.gov.tr/tr/icerik/diyanet-isleri-baskani-gormez%E2%80%99in-paris%E2%80%99teki-charlie-hebdo-dergisine-yonelik-saldirilara-iliskin-basin-aciklamasi%E2%80%A6/25480