Çünkü Aşk...

"Aşk Nedir?" dedim...

"Aşk; seçim yapmaktır." dedi.Ya canına canım dersin, herkesten sakınırsın ya da ellerin olmayacağını bile bile sahiplenemezsin, atarsın bir kenara. Kaybedenler mezarlığına bir sevilmeyen daha eklersin. Göze alamazsın canını sahiplenmeyi, kaybetmekten korkarsın. Korkmaktan sevemezsin, sonra sevmekten korkarsın. Benim kaybedemediğim sendin.

"Neden Sevmedin?" dedim...

Sustu, kaybeden aşka söz verir gibi. Gerçekten kaybetmekten mi korktun adına aşk diyeni, yoksa sevmedin mi arkandan aşkı ağlatanı.

Aşk bize küsmüş sevgilim, ondanmış bu olmayışlar. Kalbin beni aşka döndürecek tek parça iken, kalbimi paramparça edişin aşkın gücüne gitmiş. Ya benim? Ben alışkınım benden aldığın kalple yaşamaya. Sadece aşk kaldıramamış kalpsizliğimi.

"Neden Gitmedin?" dedim...

"Gittim ya..." dedi, adımı sayıklayan kalbini aldım, uzaklaştım sahibinden. Nasıl gitmeyeyim daha? Kalpsiz nasıl seveceksin, sevebilir misin yoksa?

Güldüm; gidemeyişine, kalışına. En çok da kalbimi çalıp unutacağımı sanmana. Kalbim yoksa aşk diye yolunu gözleyen gözlerimle, her bir köşesini sen ile doldurduğum ciğerlerimle severim.

Çünkü aşk; kalp istemez.

Çünkü aşk; sensin.

Çünkü aşk; sensiz