Bayram...

Yine tatlı bir telaş, yine heyecanlı koşuşturmalar. Kimisi temizlik yaparken, kimisi de alışverişte. Bir yandan açılır baklavalar, börekler çoktan tepside. Yine güzel bir bayram telaşesi herkesin evinde.

Kurban bayramına saatler kaldı artık. Yine milli ve dini duygularımızın tavan yapacağı günler içinde olacağız inşallah. Kurban kesecek olanlar kurbanlarını aldı. Hazırlıklarını yaptı. Kurbanlarımızın kabul görmesi dileğiyle…

Bayramlar herkesin evine farkı heyecanlarla geliyor. Gurbetten yolcusu gelecek olanların telaşı ikiye katlanır bayramlarda. Evlat özlemi, torun özlemi ve sıla özlemi.. Dinecektir kısa bir süreliğine. Gönüllerdeki heyecanı tarif edemez bekleyenler, kavuşmak isteyenler. Olmaz akşamlar sabah, gelmek bilmez sanki o mutlu gün. Ne güzeldir sevdiklerine kavuşmak.

Hele birde gelince, göz nuruyla sevilenler, kavuşunca anne oğul, büyükbaba torun işte tam bayram havası olur evlerde. Büyük sofralar kurulur, uzun muhabbetler açılır. Gönül ister ki hiç bitmesin bu günler, bu geceler. Ne güzel bir bayram işte..

Hatırlanır dostlar bayramlarda. Uzun süredir ziyaret edilmeyenlerin kapıları çalınır. Hal hatır sorup bayramlaşırken tatlı sohbetler yapılır. Bayramlarda olmasa görüşeceğimiz yoktu denir laf arasında….

Merhamet duygularımız aktifleşir bayramlarda. İhtiyaç sahiplerine bir el uzatabilirsek ve bunu Allah için yapabildiysek ne mutlu bize. Bir çocuğu mutlu etmek kadar güzel bir duygu var mı sizce?

Bayram her eve mutluluk getirmez ne yazık ki. Kimi yuvalar da hüznü hatırlatır ve kimsesizliği… Toprağı hatırlatır kimilerine, ‘bu kaçıncı bayram sensiz geçen ‘ hadi kalk gel der gibi. Yine mi sensiz bir bayram, artık bitsin bu hasret, sen gelemiyorsan ben geleyim serzenişi….Yankılanır yüreklerde sonsuz özlemin çaresizliği. Ama geri gelmez giden ne anne, ne baba, ne evlat ya da sevgili….

Şükrederiz bayramlarda. Sonsuz şükürler olsun Rabbimize.. Yine huzurlu bir ülkede, savaşın ve bombanın olmadığı bir yerde bayram geçiriyoruz diye. Biliyoruz ki bu bayramı da, bayram gibi geçiremeyecek bir sürü kardeşimiz var bu evrende.. Ve bayramın ne olduğunu anlayamayan masum bir sürü çocuk.. Yine bir dua olacak onlar için gönüllerde. Kimse ölmesin, herkesin bayramı bayram gibi yaşasın ümidiyle..

Bayram… Çocukluğumda kalan o büyük heyecan.. O olmak bilmeyen sabahlar. Her bayram olmasa da yeni alınan bayramlıklarım. Her şey masumken daha güzel… Azken daha kıymetli.. Zor ulaşırken daha değerli…

İşte dostlar yine bir bayram telaşı… Herkesin başka başka bayram planları. Bir dua da olabilir, bir dost tarafından kapımız çalınırsa hala bizi sevenler var demektir. İşte evimiz o zaman bayram yeridir. Güzel bayramlaşmalar da, sohbeti hoş sofralarda oluruz hep beraber inşallah..

Bayramın sevgili ülkeme ve tüm inanan ve inanmayan herkese huzur getirmesi dileğiyle..

 

Şimdiden kutlu bayramlar…