Mutluluğu Yaşatan

Herkesin hayatına düşecek bir kıvılcım vardır. Büyüyüp, volkan olacak... Ne zaman ortaya çıkacağı bilinmeyen. O gelene kadar hayatınızdaki en büyük eksiğin aslında o olduğunun farkına varacaksınız. O yokken ne kadar eksik yaşadığınızı hissedeceksiniz. Benim kıvılcımım ellerimin arasına düştü. En büyük zaferimi onunla kazandım. O en eksik yanımı varlığıyla doldurabildi. İnsanın en büyük zenginliği arkadaştır. Arkadaşlığı, arkadaştan öte yaşatabilendir. Çevrende yüzlerce insan varken sadece onun yokluğunu hissedebilmektir, sadece onunla konuşmak istemektir. Çünkü sana en iyi gelen odur. Değerli hissettiren! Senin verdiğin değerin  daha fazlasını sana yaşatandır. Sessizliği bile paylaşabilmektir arkadaş dediğin.

Ve benim en kıymetlim olabilen.. Derler ya her zaman eski dostlar daha iyidir. Yalan! Birisiyle ne kadar zaman geçirdiğin değil birbirinize ne kadar çok şeyi hissettirebildiğinizdir önemli olan. En büyük eksikliktir arkadaş. Her zaman bulunamayan azı ama öz olanı makbul olan. Kısacık sürede hayatımın odak noktası olabilen sen mutluluğumu da hüznümü de beraber yaşayabileceğimize inandıran sen. Bazı hisler vardır yaşamadan anlaşılması imkansız olan. Mesela annelik duygusu. İmkansız ve en mucizevi duygu derler bunu anlatamazlar kelimeler kifayetsiz kalır. İşte benim şu an hedef aldığım konu da böyle. Hayatıma aldığım arkadaş, onun bana yaşattığı güzellikler gülmeyi unuttuğumu hatırlatan ve tekrardan hatırlatanı anlatmak için kelimeleri seçemiyorum. Ne kadar güzel bir duygu aslında! Yaşattıkları ve hissettirdikleri paha biçilemez. Her gün birbirimizi yeniden öğreniyoruz aslında. Sabahlarım onunla günaydın akşamlarım onunla iyi geceler. Bana arkadaşlığı öğreten hislerinden mahrum bırakmayıp paylaşan o çok değerli. Dönüm noktamı yaşadığım insan! Böyle güzelliklerin içine altı saat giremez, insanlar giremez çünkü biz o boşluğu bırakmadık arada. Arkadaşlıktır insanı iyi yapan. O gülümsüyorsa için rahattır eğer kötüyse sen ne kadar iyiyim desen boş. Çünkü aklın ve kalbin hep ondadır. Paylaştığın şeylerdir sizi bir arada tutan.

Ben artık beni iyileştirdiğin kadar seni iyileştirmek istiyorum. Mutluluğu yaşaman için mutluluklarımdan sana yolluyorum. Güçlüsün ve bunu yaşaman lazım. Yaşa! Gülmek en çok sana yakışıyorken bundan mahrum bırakma ne beni ne de çevreni. Yeteneklerini yaşamana izin ver!

Dilerim ki herkes benim bulabildiğim gibi hayatının yıldızını bulabilir. O eksikliği daha fazla yaşamaz. Eline dost eli, yüreğine dostun sıcaklığı değebilir. Arkadaşlık sonsuzluktur. Umarım sonsuzluğu paylaşabileceğiniz arkadaşı bulabilirsiniz. Çevrenize iyi bakın belki de gözden atlayacak kadar yakınınızdadır.

Son olarak, ''YO'' olduğu sürece o sonsuzluğu yaşayacağıma söz veriyorum Mutlu'm..