Özgür Ol!

Hayat..

Şelaleden akıp giden su kadar hızlı... Su sesi ilk başta ne kadar sakinleştirici güzel gelse de bir süre sonra rahatsız edecek kadar yoruyor. Hayat da böyle; bir süre sonra içimizde yaşadığımız şeyleri açığa vurmak isteyecek kadar hırçınlaştırıp buna rağmen sessiz kalmayı öğretiyor. Ne garip; her gün aynı geçti dediğimiz günde her gün yeni bir şeyler katıyoruz mücadelemize. Bunlar birikiyor birikiyor ve iyisiyle kötüsüyle acısıyla mutluluğuyla tecrübe oluyor bizler için.

Tecrübe edine edine büyümek zorunda kalıyoruz. Bunun için cesarete ihtiyacımız var mı? Eğer öyleyse ben cesaretli olduğumu söyleyemeyeceğim. Çünkü tecrübeler insanı yaralar, çünkü onlar acıtabilir, ağlatabilir. Bunlar karşısında güçlü kalmanın bir sırrı var mı? Bu zamana kadar yaşadığım en kötü tecrübeyi atlatmaya çalışıyorum şu an.

Herkes hayatında böyle dönemlerden geçmiştir eminim. Sıra bende! Zamanın akıp gitmesini istiyorum. Hissettiğim duygu karmaşığı yüzünden hissetmemek istiyorum artık! Karşısında elim ayağım dolanan insanlara içimdekileri dökmek ve rahatlamak istiyorum! Bir kuş kadar özgür olmak istiyorum! Özgürlüğümü kısıtlayan her şeyden kendimi arındırmak istiyorum! Ben mutlu olmak istiyorum.

Ne isteyip istemediğini bildiği halde insanın bunları yaşayamaması saçma. Nasıl mutlu olabileceğini bilsen de dünya senin etrafında dönmüyor çünkü. Bir söz var ''Gerçekler acıdır; acıtır.'' Ne güzel söylemişler. Ve ben bu lafa inat gerçeklerle mutlu olmayı başaracağım. Şu an olmasa da zamanla güçlendikçe...

Bir insanın en büyük serveti özgürlüğü ve kendine olan güvenidir. Kendine güvenirsen var olursun. Kendini özgür hissedersen gerçekten yaşarsın. Arada hayatın sürprizlerine karşı yenik düşsen de sonunda kalkmayı başarmalısın. Çünkü bu hayatta her şeyden önce sen varsın. İnsan mutluluğa kendini sevmekle başlar. Kendini sev mutlu ol, seni mutlu eden insanlarla birlikte ol. Unutmamalıyız ki kendimize güvendiğimiz sürece her acının hissedilme süresi dolar yaranın yerini zaman kapatır. Unutmazsın ama hissizleşirsin. Her tecrübenin karşısında en sağlam şekilde durabiliriz. Hep aklımızda olması gereken anne nasihatı gibi ''en iyisini yapabiliriz imkansız sadece zaman alır.''

Dilerim tüm hayat öykünüzde sağlam adımlarla kazanılan tecrübeler olur. Özgür kalın!