Filistin Katliamının Müjdecileri - Demokrasi İhracatçısı'ndan Kan ve Soykırım İhracatı

Mısır’da Sisi'nin Cumhurbaşkanı olması/oldurulmasındaki yakın geçmişe bir göz atalım.(1) Geçerli oyların yüzde 96,7'sini alan eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdülfettah El Sisi Cumhurbaşkanı oldu. Seçimi kazanan Sisi, 1950'lerde Cemal Abdül Nasır ile başlayan asker kökenli cumhurbaşkanları dizisinin son halkası oldu. Bazı vatandaşların Sisi'yi desteklemek amacıyla, "Ellerinize Sağlık" ve "Hayrın Müjdecisi" (Ne yazık ki KATLİAMIN müjdecisi oldu) şarkılarını söyleyerek dans ettiği gözlendi.

Demokrasiden 1 gram anlayanlara, demokrasi ve insan haklarıyla zerre kadar ilgilenenlere elbette yukarıdaki kazanma oranı (yüzde 96,7) bir şeyler anlatacak, hatta kafasında şimşekler çaktıracaktır. Bunun bir seçim değil, SEÇTİRME olduğunu –normal şartlarda– herkes anlayacaktır. Şu oran ortada iken bunu anlamak, zahmetli de değildir. Zaten linkteki haberin başlığı konuyu özetliyordu: "Her Diktatör Gibi %90'ı Geçti."

Azıcık hafızasını yoklama zahmetinde bulunanlar, Sn. Kenan Evren'in kahir ekseriyetle, Sisi'ye yakın oranla Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlayacak ve 2 darbe olayı hakkındaki paralellikleri görecektir. 12 Eylül darbesinin izlerinin hala silinemediği, hatta silinecek gibi olmadığını da hatırlarsak, Sisi’nin darbesinin izleri de belki hiçbir zaman silinemeyecektir.

Mısır’daki darbeye bir şekilde destek olanların da bu izlerde yeterli payı vardır. Başta ABD olmak üzere… Bu gün İsrail'in yanında duranlar, o gün de Sisi'nin yanındaydı.

Filistin Katliamının Öncüleri: ABD'nin Sisi ve İsrail Desteği

“Mısır’daki Darbe: ABD İşinize Gelince Emperyalist Değil mi?” başlıklı bir yazımda; “Artık herkes biliyor ki Mısır’daki darbenin arkasında ABD var. Bu konu hakkında bir çok beyan, haber vs. mevcuttur.

Haberlerden birisi de şudur (2) : “… Amerikalıların kendisine “Eğer bir haftalık sokak gösterileri yapabilirseniz, o zaman İhvan'a karşı politikalarımızı gözden geçirebiliriz” dediği muhalif Saaddin İbrahim de ABD'nin fonladığı isimlerden. Tam bir televizyon şovmeni olan İbrahim, 30 Haziran öncesi hemen her gece, bir kaç kanal dolaşarak Mursi karşıtı gösterinin propagandasını yaptı.”

Durum bu çerçevede olunca, tabiî ki ABD’den “darbe” kelimesini beklemek, saflık, hatta ahmaklık olur.”

Evet, malumdur ki ABD ağzını açıp darbe dememişti. “Kendi içinde tutarlıydı”, çünkü desteklemişti. Çünkü, Siyonizm (İsrail) etkisindeki ABD, elbette “Mursi’ye karşı” olacaktı, “Mursi’ye karşı olanların” yanında olacaktı. Ne pahasına olursa olsun…

Demokrasi, insan hakları, sadece “işlerine geldiğinde” ve “bir araç” olarak (ABD ve İsrail …) kullanılacaktı. ABD çıkarlarının, İsrail Siyonizm’inin aracı… Zaten, dünya hele de İslam Dünyası bir yana, onlar bir yana…

Sözüm ona, “Demokrasi İhracatçısı” ABD, Mısır ve Filistin gibi İslam ülkelerine kan ve zulümden başka bir şey ihraç etmemiştir…

Gazze Soykırımı’nın Sigortası: Mısır, Dolayısıyla da ABD

“Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir (3); “…İsrail, bugün Rabia katliamından ve SİSİ Darbesi’nden aldığı güçle Gazze'de soykırım yapıyor. Mısır Darbesi, bölgenin kodlarını adeta yerle bir etmiş, İsrail'e bugünkü barbarlığı için zemin hazırlamıştır. Darbeye destek veren tüm kurum ve hükümetler, Gazze'deki katliamın da sorumlularıdır…”

Katılıyorum, Mısır’daki Sisi Darbesi’ne destek verenler, Gazze'deki katliamın da sorumlularıdır. Ve bu katliamın sigortası, Sisi ve O’na destek verenlerdir. Önce Mısır “halledilmiştir”…

İşte şimdi o Mısır, Sisi’li Mısır, Filistin’in “karadan tek çıkış” noktası olan Mısır, halkı da çoğunlukla Müslüman olan o Mısır, kapılarını Filistin’e kapatmıştır, başka bir ifade ile kapılarını katliama açmıştır.

Dert büyük…

Ne diyeyim, Sn. Kılıçdaroğlu gibi, “Mısır’ın içişlerine karışmayalım” türünden beylik laflar edenler, öncelikle ABD destekli İsrail’in, Filistin’in her türlü işine karıştığını, bombaladığını, katlettiğini, yok ettiğini, güya “din adamları” veya devlet yetkilileri ağızlarıyla yaptıklarını savundukları ve “daha fazla katliam, soykırım istediklerini” görüp hangi sözleri edecekler ya da söz edebilecekler mi?

(1)http://www.ensonhaber.com/misirin-yeni-cumhurbaskani-sisi-oldu-2014-05-29.html (2)http://www.haber5.com/dunya/camileri-kusatalim-imamlari-camiden-atalim-kampanyasi (3)http://www.hurhaber.com/rabia-platformu-israil-soykirim-yapiyor/haber-642077