Biz ve Siz Neyiz?

Türkiye cumhuriyeti kimliği taşıyan ayrıca Mustafa kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği yoldan ve bizlere emanet ettiği o altı ilkemizi benimseyen bir gençlik olarak sokaklarda, caddelerde, köylerde ve tüm Türkiye’de bir yumruk halindeyiz. Ama son yıllarda AKP iktidar olduğundan beri bu halk, bu gençler ve bu Türkiye cumhuriyeti askeri ve polisleri ne olduklarını şaşırdı. Bu halk Türkiye cumhuriyetinin halkı, bu gençler bu halkın çocukları, peki ya bu polis ve asker iktidarın mı yoksa bu halkı korumak ve vatanı korumak için görevli olan Türkiye cumhuriyetinin askeri ve polisi mi? Bunun cevabı tabi ki çok basittir. Elbette bu ülkenin halkının ve güvenliğini sağlayacak kişiler veya kurumlardır. Şunu unutmayalım ki asla ama asla iktidarın ve o iktidarda olan birkaç küstahın askeri ve polisi değildirler.

B.Arınç 7 Kasım 2011 tarihinde "PKK ile pazarlık yapacak kadar namussuz değiliz. O görüşme yapıldıysa ben şerefsizim, yapılmadıysa siz şerefsizsiniz'' dedi. Ve 07.06.2012 tarihinde RTE:"PKK ile devlet görüştü biz görüşmedik" dedi. Peki burada devlet kim?

RTE 06.02.2012 tarihinde çıktı kameraların karşına ve Atatürkçü olan tüm gençlere tinerci dedi. Devrimci gençler de potansiyel tinerci... Neyse.

RTE 28.05.2013 tarihinde Türkiye’ye öyle bir yasak getirdi ki... Alkol yasağından bahsediyorum. Bu yasak ülkemizde uygulanamaz. Çünkü bizler özgür birer bireyiz, ülkemizde demokrasi ve özgürlük var, ülkemiz turistlik bir ülke; dışarıdan gelen bir insan gece 22:00'dan sonra alkol alamayacak mı? Alırsa cezası çok ağır olacakmış. Doğrusu gülünç bir durum. Çünkü ülkemizde 13 yaşındaki kıza tecavüz edenler serbest hiçbir ceza almazlar ama alkol kullananlar ceza alırlar. Çok güzel bir adalet sistemimiz var. Çok şükür.

Ve yine RTE gezi parkının yıkılmasını, ağaçların kesilmesini istemeyen, İstanbul'daki her yerin bina ve beton olmasını istemeyen halka "3-5 çapulcudan izin alacak değiliz" dedi. Orada bulunan senin halkın; seni oraya getiren kişiler, sen kalkmış bu halka çapulcu diyorsun. Bu halk, AKP iktidarının dönemine kadar bu kadar rezillik, baskı ve zulüm görmemiştir.

Şimdi sorarım sizlere bu gençlik Atatürkçü bir gençlikken, AKP iktidarında tinerci gençlik oldu.

Bu halk Türkiye cumhuriyeti vatandaşı. Bu cumhuriyetin özgür bireyleri iken şimdi 3-5 çapulcu oldu. Peki, şimdi ben de diyorum ki RTE ve yandaşları dün mü küstahtıla yoksa şimdi mi küstah oldular? Neden küstah diyorum derseniz; RTE ve yandaşları, kendilerini oraya getiren bu halkı küçük gördükleri, bu ülkenin milli değerlerine sahip çıkmadıkları, din üzerinden insanları sömürdükleri ve halka yaptığı bunca zulüm, baskı için bunlar tam bir küstahtır!

AHMET SAĞIR