Türkiye ve Adalet

Başlık biraz yanlış olabilir buna dikkat etmeyelim. Nasıl yanlış derseniz eğer şöyle anlatayım:
Nerden başlayacağım bilmiyorum ama bir yerden giriş yapayım

  • Yıllarca Jitem(Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele) içinde faaliyet yürütmüş ve Kürtleri asit kuyularına dolduran Mehmet Ağar'a 2 yıl ceza.
  • Erdoğan’ın yeğeni 50 kilo Esrar ile yakalandı ve içiciyim diyerek serbest bırakıldı.
  • Cihan Kırmızıgül Puşi taktı diye 11 yıl ceza aldı.
  • Roboski(Uludere)'de 34 canımızı alanlar hakkında soruşturma bile başlamadı.
  • Sivas'ta, Maraş'ta Alevileri katledenler zaman aşımından yırtar.
  • Ama bir çocuk taş attı diye 15-20 yıl ceza yer!

Peki, adalet bu mu? Sorarım size adalet böyle mi olur?

Öyle ya Türkiye’de adalet sadece bir kadın ismi. Peki Sivas’ta, Maraş’ta o kadar masum öldü bunun hesabını kim verecek? Cihan KIRMIZIGÜL genç bir delikanlı sırf puşi taktı diye aldılar içeri hani Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 9. maddesi uyarınca “Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.’’ ama bu sadece anayasamızda var ve orda kalıyor. Hani bu ülke özgürdü, hani bu ülke bağımsız, hani bu ülke MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYETİYDİ!!!

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK böyle bir düzen kurmamıştı. Onun kurduğu düzende herkes özgürdü, kadın-erkek eşitti, düşünceler özgürdü, kalemler istediğini yazıyordu ve en önemlisi birey özgürdü bu da toplumun özgür olduğunu gösteriyordu.

Peki, AKP iktidara geldiğinden beri oluşan düzen nasıl? Onu da kısaca şöyle diyelim, sen Atatürkçü müsün içeri alırlar, sen laik bir kişi misin o zaman dinsizsin, sen düşünceni mi söyleyeceksin o dönem bitti artık, sen iktidarı eleştiren, doğruları söyleyen bir yazı mı yazdın 2012 yılı toplama kampı olan Silivri de yerin hazır hemen. Yani kısaca özgürlük yok, kadın-erkek eşitliği yok, düşünceler kilitli, kalemler hapis.

Ve böyle bir düzeni bulunan ülkede adalet aramak saçma olacak. Dediğim gibi Türkiye’de adalet sadece kadın ismidir.

AHMET SAĞIR