Din Seçiminde Özgür Olabilmek!

Bugün, din seçimi konusuna farklı bir açıdan değinmeye çalışacağız. İnsanların, inandıkları dinleri kendilerinin mi seçtiğine yoksa bulunduğu topluma göre, aileye göre mi herhangi bir dine inandığına değineceğiz. Aslında direkt olarak cevabımızı verebiliriz. Ne yazık ki ülkemizde bir çok insan dinini kendisi seçmiyor. Doğduğu ailenin, yaşadığı toplumun dinine göre haberi bile olmadan kendisi bir dine bağlanıyor.

Sokaktaki herhangi bir insana, iş yerinizde ki arkadaşlarınıza ya da okulunuzda ki öğretmenlere sorabilirsiniz. İnandığın dini araştırarak sen mi seçtin? Yoksa, ailende bu dinden diye mi bu dini benimsedin? İlk başlarda size karşı "saçmalıyorsun..." Şeklinde bir mantıkta cevap gelir. Ama net olarak mantıklı bir cevap bir türlü gelmez. Çünkü her ne kadar kabul etmek istemeseler de bireyler de bu durumun farkında.

Araştır, Sorgula, İnan!

Müslüman bir vatandaşa soruyorsunuz; "Hristiyanlık dini doğru mu?" Direkt olarak "yanlış!" diye kesin bir ifade ile cevap geliyor. Peki, "yanlış olduğunu nereden biliyorsun? İncil'i okuyup, bu dini araştırdın mı?" dediğin vakit bir an duruyorlar ve standart cevaplar vermeye çalışıyorlar. Ne yazık ki insanlar okumadıkları, araştırmadıkları dine yanlış diyebilecek kadar kör bir inanış içerisindeler.

Oysa ki doğru olanı ilk aşamada kendinizi tüm dinlerden soyutlamak olmalıdır. Ailenizin dini, size vermeye çalıştıkları din ya da toplumun inandığı din sizi asla bağlamamalıdır. Siz gene İslamiyet dinini seçebilirsiniz. Bizim bu yazımızda ki amacımız da zaten dinler hakkında yorum yapmak değil. Bizim amacımız, dininizi doğru bir şekilde seçmeniz. Önce İncil'i okuyunuz, sonra Kur-an'ı okuyunuz diğer dinleri araştırınız, ateizm nedir? Sorusuna cevap arayınız. Bu şekilde gerçekten uzun bir araştırma sonrasında; "ben Müslüman olacağım, ben Yahudi olacağım, ben Hristiyan olacağım, ben ateist olacağım" gibi bir karar veriniz. Sırf anneniz, babanız Müslüman ya da farklı bir dine mensup diye sizlerde o yoldan gitmeyiniz.

Unutmayınız, din tüm hayatı şekillendiren bir unsurdur. Eğer din seçimi tarafınızca yapılıyor ise dinin tüm icaplarını yerine getirmelisiniz. Bir dinin tüm icaplarını ise, ancak o dini gerçekten araştıran, bilen ve bilerek inanan biri yerine getirir. Aksi halde lafta ve kimlikte bir dine inanıyor gözükmekten öteye gidemezsiniz yaşamınız boyunca.