Geçmişe Gülümse

Hayat bizi denizdeki şiddetli dalgalara uğramış kayıklar gibi kıyıya vuruyor her defasında. Bazen yoruluyoruz, sürekli kendimizle veya çevremizle bir savaş içinde olmaktan. Kimi zaman ise her zamankinden daha çok hırslanıp kendimizi cesaretlendiriyoruz. Her şey bir sınav. Sınav içinde çeşitli sınavlarla karşılaşıyoruz. Bunca şey içinde yorulmamak imkansız ama hep bir beklenti içinde yaşama devam etmekte olduğumuzdan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz.

Geçmişi gülümseyerek hatırla

Hani derler ya ''Günler geçmiyorken yıllar nasıl geçiyor?'' diye, aslında tek olasılık bu. İnsan doğar, büyür ve ölür. Bu zincirleme şekilde devam eder. Yaşam çok uzun gibi görünür ama öyle değil. Yeni doğan bir bebek için yürümek veya konuşmak ona dünyanın en zor işi gibi gelir. Çocukluk döneminde ise tek korkusu dışarıda düşüp bir yerini acıtması veya okulda öğretmeninden derse geç kalmasından dolayı işiteceği laflar olur. Ve büyüdükçe geriye baktığımızda gördüğümüz korkuların basit şeyler olduğunu anlarız. O zamanki korkularımızı şimdi gülerek anımsıyoruz. Bu çok güzel bir şey, geçmişi güzel hatırlayabilmek geçmişi gülerek hatırlayabilmek ! Ya şimdi?

Gülümse, geçmişi tebessümle an

Şimdi yaşadığımız korkuları gelecekte düşününce nasıl hatırlayacağız? Zaman öyle bir yere taşındı ki her şeyi korku olarak hedef aldık. Bu bizim suçumuz mu değil mi orası tartışılır. Sanırım gerçekten büyüdüğümüz zaman bazı şeyleri sorun etmekten vazgeçeceğiz. Bir insan ne zaman büyür? Kendisini tam anlamıyla her şeye dayanıklı ve hazır hissettiğinde. Peki kaç kişi kendisini hazır hissediyor? Bu sorunun cevabına bir türlü ulaşılabileceğine  inanmıyorum.

Aslında her geçen gün hayat bizi kendisine biraz daha alıştırıyor, sonrasını düşünmemize zaman bile vermiyor. Bizim için önemli olması gereken şey; her şeyi dolu dolu yaşayabilmek geçmişteki şeyleri güzel anımsayıp yüzümüzde oluşan tebessümün sebebini yanımızdakilerle paylaşıp eskileri yeniden yaşayabilmeli... Şimdi geriye dönüp yaşananlara bakıyorum da bir sürü fotoğraf, yazı vs... Bakarken, okurken kendimden geçiyorum sanki hepsini yeniden yaşıyorum.

Nasıl bakarsak öyle görürüz

Ben iyi veya kötü yaşanan her şeyi güzel hatırlıyorum çünkü tüm anılar buna değer. Geçmişe güzel bakın, hepimiz biliyoruz ki insan nasıl gözlük takarsa öyle görür. Unutmayalım ki şu anki zaman da, ileride geçmiş olacak bu yüzden her  zamanı  öyle yaşayın ki geri dönüp baktığınızda güzelliklerle dolu çerçeveler hatırlayın. Geçmişiniz ve geleceğinizin sizi güzel yerlere yönlendirebilmesi dileğiyle, mutlu kalın..