Annelere, ''İyi ki Varsınız''

Ağlayarak gözlerimizi açtığımız bu dünyaya her şeyden habersiz, bizi nelerin beklediğini bilmeden katıldık. Her yeni doğan bebeğin kaderi çeşit çeşittir; kimimiz kendi ayaklarımızın üzerinde durabilecek kadar iyi koşullar içine, kimimiz de bin bir türlü kötülük denir ya eh işte onun içine geliriz. Bu tamamen alın yazısıdır, kendisi için en hayırlısına gelineceğinden eminim. Bu fark etmez aslında çünkü nereye, nasıl bir yere gelinse de orada tüm benliğiyle bebeğini koruyup kollayacak bir anne vardır. Onun varlığını bilmek bile korkmamak için yeter insana. Yaşanacak her kader farklıdır tek ortak nokta diyebileceğimiz şey ise o cesur kadınlardan kalplerine işlenecek olan sevgidir.

Anneler eşittir...

Anneler eşittir çünkü hepsi çocuklarını dillendiremeyecek kadar çok sever. Gerçek bir savaşçıdır onlar. Bir kahramanda nasıl özellikler bulunduruluyorsa onda da eksiği yok fazlası var gibidir. Anne sözcüğü bir bebeğin ilk söylediği kelime gibi kulaklara ezberletir kalplere işler kendini. Bu sözcük tüm bayanlara yakışacak en güzel, en özel sıfattır. Çünkü taşıdığı anlam hiç bir unvanda yoktur. Annem hep ''Gerçek aşkı anne olunca anlar insan'' der. Bu söz hakkında bir yorum yapmak doğru olmaz sonuçta geleceğe değinen anlamlar taşıyor ama çevredeki tüm annelerin gösterdiği sevgi ve ilgi bu sözün doğruluğunun kanıtıdır herhalde.

Biz hep çocuk kalacağız...

Biz çocuklar onların gözünde hep çocuk olarak kalacağız. Tıpkı onların bize her zaman söyledikleri gibi... Bu durum her seferinde daha da kenetlenmek için gerçek bir şans. İyi değerlendiren mutlu olur. Dokuz ay boyunca bir bütün olarak yaşadığımız annelerimiz kaç dokuz aydır o bütünlüğü korumak için çabalıyor farkında mıyız? Üstümüze düşen tek görev ve temennimiz, eminim ki her evlat aynı şeyi istiyordur onlar için. ''Onları hep mutlu görmek ve bu mutluluğun sebebi olmak için çalışmak.''

Anneler günü kutlu olsun!

Bu çok zor bir şey değil, hele de onların bizler için yaptıkları şeyler dikkate alındığında... Annelik; yazarak, konuşarak bir şeyler çizerek anlatılacak şey değil. Sanırım en zor ama en mutlu edici şeydir. Eğer ki o meleklerin gözlerinden akacak bir damla yaş olacaksa bu mutluluktan olsun, en kötü günleri bile sevdikleriyle olsun, her şey gönüllerince olsun.. Bize her şeyin en güzelini en özelini yaşatan tüm annelerimizin, yol rehberlerimizin bazen tek ihtiyaç duyacakları şey onları ne kadar çok sevdiğimizi söylemektir. Bunu onlara her defasında söylemeyi atlamayalım çünkü onlar bu ilgiyi hiç olamayacağı kadar hak ediyorlar. Bizi biz yapan, uğrumuzda büyük zaferlerle bizi buralara kadar getiren kahraman annelerimizin "Anneler Günü Kutlu Olsun". Sadece bu gün değil her gün sizin olsun ama hep bizimle olsun.. :) İyi ki varsınız..