Silah oyunları

Baskın karakter geni fazla olan insanların takip ettiği silah oyunları erkek çocukların severek ve isteyerek oynadıkları oyunun başında gelir. Çocuklar silah oyunlarını oynarken içindeki öfke, kızgınlık gibi olumsuz duyguları içinden atar. Silah kendi elindeymiş gibi hisseder ve oyuna kendini kaptırır. Kız çocuklarının pek tercih etmedikleri oyunlar arasında olan silah oyunları erkek çocuklarının çok fazla ilgisini çeker. Zamanlarının çoğunu çocuklarının çok fazla ilgisini çeker.

Zevkli ve heyecanlı olduğu için hayatlarından bir parçadır. Bu oyunları oynadıkça rahatlarlar. Kız çocuklarının pek oynamamalarının nedeni ilgi alanlarında olmamasıdır. Silah oyunları her yaş grubunun severek oynayacağı oyunlar arasındadır. Bu oyunlar çocukların çok ilgisini çeker. Silah ve düşmanları yenmek çocuk için zevktir. İlerde askere gitmelerine de özenti gösterir. Adrenalin içerikli olduğu için sıkıcı değildir. Saatlerce oynana bilir.

Çocukların elinde silah var gibi hissetmesi oyun içinde onu güvende tutar. Çocuğun kendine güvende hissetmesi oyunu daha çok sevdirir ve daha çabuk odaklanmasını sağlar. Hiç sıkılmadan oynarlar. Çok uzun oynamaları çocuğu kötü etkileyebilir. Ama kısa süreliği oyundan bir şey olmaz. Dövüş Oyunları kazanmak yetişkinler için sıradan olsa bile çocuklar için büyük bir önemi vardır. Bırakmak istemezler. Oyunlar çocukların büyümesinde çok yararlıdır. Oyunlar çocukları mutlu ederler. Sevgiye, ilgiye ihtiyaçları olduğu gibi çocuklar her türlü oyuna da ihtiyacı vardır. Silah oyunlarında da enerjilerini ve etrafını dağıtmadan hareket etmesini sağlar. Oyunda enerjisini atan çocuk gün içinde daha sakın olur.