Kaşif Dora'nın Keşif Duygusu

Oyun oynama isteği sadece insanlara değil, dünya üzerinde yaşayan tüm canlılara özgü bir etkinliktir. Öyle ki insanlar da rahatlıkla oyun oynamaya ihtiyaç duyacağı gibi, bazı hayvanlardan hareketle bu durumun aslında tüm canlılara mal edildiğini rahatlıkla gözlemleyebiliriz. Bir hayvanı düşünürsek, bu hayvanın kendi cinsinden arkadaşları ile oynadığı oyunlar ve eğlence düzeyi de insanlara bazı özellikleri hatırlamasında yardımcı olacaktır.

İnsanlara katılan bu duygunun ve Dora'nın kattığı öz güveni bir kitleye mal etmek veya belli bir topluluğun işi olduğunu bildirmek olumsuz bir davranıştır. İnsanlara kazandırılan özelliklerin bir kesim tarafından sahiplenilmesi için öncelikle uygun ortamın oluşturulması ve bu davranışta bulunan kişinin, çevresindeki kişilere bu durumu tam anlamı ile anlatıp aynı zamanda da bu konuya inandırması gerekmektedir. Dora oyunları kategorisinde herhangi bir duygu gösterisi yapmadan insanlara yaptığınız davranışları sergilemek bu kategori ile mümkündür.

Çünkü bazı durumlarda kendinizi ispatlamanız için bazı ek özelliklere ve öne çıkma yeteneklerine sahip olmanız gerekmektedir. Bu yüzden belirli bir alanda tıkılıp kalmak yerine daha fazla mücadele ederek doğruları açığa çıkarmak esas olacaktır. İnsanların kaşif dora oyunları kategorisindeki oyunları oynayarak kendi davranışları dışında başka davranış şekillerine yönelmesi olanaksızdır. Çünkü bu tür oyunlar insanlara olumsuz yönde katkılar sağlamamakla birlikte onları kendi seviyelerinin daha üst kısımlarına taşımak adına bir takım çalışmalar yaparak kendini geliştirmeye ve değişime açık bir birey haline getirmeye olanak sağlamaktadır.

Etiketler: dora oyunları