Barbie oyunları çocukların yeni eğlence kaynağı

İnternet, yalnızca araştırma ve yeniliklerden haberdar olmak için kullanılmaz. Aynı zamanda eğlenmek için de iyi bir estrümandır internet. Peki interneti kullanarak ne tür aktiviteler yapılabilir? Yetişkinler için çok sayıda alternatif bulmak mümkün fakat herhalde çocukların yapabileceği en büyük şey oyun oynamaktır. İnternet oyunları da erkekler ve kızlar için olmak üzere iki ayrı başlık altında ele alınabilir. Belki kimilerine bölücülük gibi gelecek bu durum ama alakası yok :)

Barbie oyunları kızlar için en büyük eğlence

Açıkçası internette erkekler için binlerce farklı oyun bulmak mümkün. Nedense oyunları yaparken hep erkekleri düşünüyor bu oyun siteleri. Kızlar için oynanabilecek oyun sayıları ise son derece kısıtlı ve barbie oyunları da bunlardan biri... Kız çocukları öyle erkekler gibi yüzlerce alternatifi olmadığı için barbie oyunları gibi alternatiflere yöneliyor. Yanlış anlaşılmasın; ben barbie oyunları kötü demiyorum ama yani daha fazla seçenek olması fena mı olurdu?

Kızlar için yine benzer şekilde çok sayıda kuaför oyunları bulmak da mümkün internette. Ama genellikle erkekler düşünülerek hazırlanan savaş, aksiyon oyunları gibi çok sayıda seçeneğin bulunduğu kategorilerin varlığından söz etmek biraz zor. Öte yandan kuaför oyunları ve barbie oyunları gibi yine çoğunlukla kızların oynadığı bir oyun türü daha var. O da muhtemelen aklınıza geldiği üzere temizlik oyunları olarak bilinen türdür. Ama benim düşünceme göre kızlar için de internette bulunan oyun sayısının en azından erkekler için üretilen oyunların sayısı kadar olmasının gerekliliğidir. Kimse kusura bakmasın ama erkek çocukları vurdulu kırdılı savaş oyunları oynayarak kendilerine zarar veriyor ve bunun için oynanabilecek pek çok oyun var. Yani zararlı oyunların sayısı bir hayli fazla. Öte yandan temizlik oyunları gibi öğretici ve eğitici yanı olan oyunların sayısı da son derece az. Bu durumun değişmesi bence herkes için daha yararlı olacaktır.